ΑΠΟΨΕΙΣ

Προκόπης Δούκας: Η έκτη δόση του δράματος...

Προκόπης Δούκας: Η έκτη δόση του δράματος...

Διαβάζω: αυτούς που χύνουν τόνους (ηλεκτρονικό κυρίως) μελάνι για να τσακωθούν για το αν η αιτία της κρίσης είναι (μόνο) το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα ή (μόνο) οι μεταπολιτευτικές μας παθογένειες.

"Η αναθεώρηση της Mifid & η κρίση της ευρωζώνης"

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο στοιχεία της πρότασης για τη Νέα Οδηγία της MiFID. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στον τομέα της εποπτείας.

Joschka Fischer: Το Ιράν στον δρόμο του πολέμου

Joschka Fischer: Το Ιράν στον δρόμο του πολέμου

Την ώρα που η Ευρώπη είναι απασχολημένη με την κρίση της, και οι παγκόσμιες δυνάμεις κοιτάζουν υπνωτισμένες το «θρίλερ» της διάσωσης του ευρώ, τα σύννεφα του πολέμου μαζεύονται ξανά πάνω από το Ιράν.

El-Erian: Τα τρία σημεία-κλειδιά για τη συνέχεια

El-Erian: Τα τρία σημεία-κλειδιά για τη συνέχεια

Στην αντιστροφή της καμπύλης των ομολογιακών τίτλων, στις αποδόσεις των ομολόγων και στις πολιτικές πρωτοβουλίες θα κριθεί το κλίμα το επόμενο διάστημα, κρίνει ο επικεφαλής της Pimco Μ. El-Erian.  

"Ώρα να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό όπλο η ΕE"

Οι έξι παρεμβάσεις-κλειδιά για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση. Τα λάθη στρατηγικής της Ε.Ε. και της πολιτικής ελίτ. Πώς η πιστωτική ασφυξία θα οδηγήσει σε ύφεση. Φόβοι για το PSI Plus. Γράφει ο Ν. Καραμούζης.

Stratfor: Η πραγματική κρίση της ΕΕ

Το πρόβλημα της EE δεν είναι ποια χώρα θα είναι η επόμενη που θα «χτυπήσει» η κρίση, αλλά οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα που φέρνει η αμφισβήτηση της νομιμοποίησης της ευρωπαϊκής ελίτ, γράφει ο George Friedman.

Roubini:Έρχονται μεγαλύτερες κοινωνικές ταραχές

Οποιοδήποτε οικονομικό μοντέλο δεν επιλύει αποτελεσματικά το θέμα της ανισότητας κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσει κρίση νομιμοποίησης, όπως δείχνουν και οι διαδηλώσεις που γίνονται τελευταία, υποστηρίζει ο N. Roubini.

Συρία, Ιράν και οι ισορροπίες στη Μ. Ανατολή

Μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Ιράκ, ανοίγει η «πόρτα» για μετατροπή του Ιράν σε κυρίαρχη δύναμη. Γιατί πρέπει να ανατραπεί το καθεστώς Ασάντ στη Συρία, και ποιες είναι οι τρεις επιλογές των ΗΠΑ. Του G. Friedman.

M. Spence: Ιταλική σωτηρία χωρίς κατενάτσιο

Για να πετύχει το ιταλικό "στοίχημα" και να μην υπάρχουν δυσάρεστες εξελίξεις σε Ε.Ε. και παγκόσμια οικονομία, απαιτούνται θαρραλέες και άνευ όρων δεσμεύεις, τόσο από την Ιταλία όσο και από την ΕΕ, υποστηρίζει ο M. Spence.

Kapoor: Το Βατερλό της λιτότητας

Οι πολιτικές λιτότητας που επέβαλε η ευρωπαϊκή ηγεσία απειλούν να εγκλωβίσουν την ευρωζώνη σε παγίδα χρέους-αποπληθωρισμού με καταστροφικές συνέπειες, αναφέρει ο επικεφαλής του Re-Define Sony Kapoor.

Χωρίς αγορά δεν θα υπάρξει ανάκαμψη

M. El Erian: Η ανατομία της παγκόσμιας κρίσης

O πόλεμος του χρήματος και η «μοίρα» του ευρώ

Stratfor: Η κρίση ξαναγράφει τους κανόνες της ΕΕ

«Καμπανάκι κινδύνου» για την κυπριακή οικονομία

Περίπλοκα σχέδια διάσωσης στην ...άμμο

Η κρίση και η αγέλη των... PIGS

Τζ. Στίγκλιτς: Οι αγανακτισμένοι έχουν αιτία

ΣΕΔ: Δώστε τα κλειδιά της χώρας στον Παπαδήμο

Το «θρίλερ» δεν τελείωσε. Τώρα αρχίζει!

v