ΑΠΟΨΕΙΣ

Μωραϊτάκης: Προτιμότερο το αναγκαστικό κούρεμα

Μωραϊτάκης: Προτιμότερο το αναγκαστικό κούρεμα

Δεν έχουν βάση οι απειλές επιστροφής στη δραχμή εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία στο PSI, λέει ο Αλ. Μωραϊτάκης. Πιο συμφέρουσα για τη χώρα μια μη εθελοντική μείωση του χρέους. Δεν αφορά την Ελλάδα η πληρωμή των CDS.

Τρελοκομείον «Η Ωραία Ευρωπαϊκή Ένωσις»

Τρελοκομείον «Η Ωραία Ευρωπαϊκή Ένωσις»

Γιατί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου είναι και αυτή ήδη νεκρή. Τα απανωτά λάθη των... Μερκοζί. Το πονηρό παιχνίδι της Ε.Ε. Η δυσπιστία των αγορών. Ο ρόλος των ΗΠΑ και των οίκων αξιολόγησης. Η λύση για την Ελλάδα.

Μία εναλλακτική πρόταση στο PSI+

Μία εναλλακτική πρόταση στο PSI+

Προβληματική επιλογή το PSI+, αλλά όχι μονόδρομος. Καλύτερη λύση η επαναγορά του χρέους από το EFSF και η "συνταξιοδότησή" του. Οι λεπτομέρειες και τα πλεονεκτήματα της πρότασης. Γράφει ο Χ. Λαμπρόπουλος.

Stiglitz:

Stiglitz: "Σπιράλ θανάτου" το 2012 σε ΗΠΑ και Ε.Ε

Στο στίβο της πολιτικής θα κριθεί το στοίχημα της οικονομίας το 2012, λέει ο Stiglitz. Γιατί η χρονιά μπορεί να φέρει το τέλος της Μεγάλης Υφεσης του 2008, ή να σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας και πιο τρομακτικής φάσης της.

Οι δέκα εστίες πολέμου της χρονιάς που άρχισε

Οι δέκα εστίες πολέμου της χρονιάς που άρχισε

Κάνοντας μια ανάλυση των συγκρούσεων που θα μπορούσαν να επιδεινωθούν το 2012, το περιοδικό Foreign Policy εστιάζει σε δέκα περιοχές του πλανήτη όπου η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει… εκρηκτική.

ΧΑ: Πρώιμα σημάδια αντίδρασης

Βραχυπρόθεσμη ανοδική κίνηση φαίνεται να εξελίσσεται στη Σοφοκλέους. Τι αποκαλύπτει η τεχνική ανάλυση. Τα σημεία στήριξης και αντίστασης. Ο παράγοντας ψυχολογία. Γράφει ο Σπ. Παπαθανασίου.

Τέλος στην εθνική κυριαρχία όπως την ξέραμε

Η ευημερία της Ευρώπης εξαρτάται από μια βαθύτερη δημοσιονομική ολοκλήρωση, τονίζει σε άρθρο του ο κεντρικός τραπεζίτης Ζ. Κ. Τρισέ. Πώς θα λειτουργούσε η Ε.Ε. σαν ομοσπονδία. Ο ρόλος των αναδυόμενων αγορών.

El-Erian: Η νέα τάξη πραγμάτων απαιτεί ισότητα

Η σύγκλιση των παλαιών δυτικών δυνάμεων και των νέων παικτών του αναδυόμενου κόσμου διαμορφώνει ένα νέο πολιτικοικονομικό σύστημα. Η ανεπάρκεια των παλαιών "παικτών" και η ανάγκη για φωτισμένους πολιτικούς.

Η καταστροφή μπορεί να περιμένει

Το 2012 δεν θα είναι χρονιά κρίσης, ούτε όμως θα φέρει και το τέλος στα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα, όπως προβλέπει ο Barry Eichengreen. Τι «βλέπει» για Ευρώπη, ΗΠΑ και Κίνα.

Στη μέγκενη του χρέους το χρηματιστήριο

Μόνο υπό προϋποθέσεις μπορεί να αισιοδοξεί κανείς για την πορεία της οικονομίας και του ΧΑ. Ποιες είναι αυτές. Πώς θα επανέλθει η χώρα στην ανάπτυξη. Κρίσιμα στατιστικά για το ΧΑ. Γράφει ο Δημήτρης Τζάνας.

Ελλάδα: Αλήθειες και μύθοι για την ανάπτυξη

Roubini: Γεμάτο προκλήσεις το 2012

Martin Feldstein: Η Ευρώπη δεν είναι ΗΠΑ

Θ. Κρίντας: Γιατί δεν ήρθε το τέλος του κόσμου

3+1 στρατηγικές υψηλής επενδυτικής προστασίας

S. Kapoor: Τι πέτυχε και πού απέτυχε η Σύνοδος

Μωραϊτάκης: Tα πορτοφόλια δεν ψηφίζουν

Εl-Erian: Μικρότερες και πιο ασφαλείς τράπεζες

Π. Καρβούνης: Οι 3 προτεραιότητες της Task Force

S.Johnson: Να γίνει της... Κορέας στην Ευρώπη

v