ΑΠΟΨΕΙΣ

Κρούγκμαν: Γιατί οι ΗΠΑ δεν θα γίνουν Ελλάδα

Κρούγκμαν: Γιατί οι ΗΠΑ δεν θα γίνουν Ελλάδα

Οι φωνές που έλεγαν ότι οι ΗΠΑ θα γίνουν σαν την Ελλάδα αρχίζουν να ξεφτίζουν και τη θέση τους παίρνουν φωνές που προειδοποιούν ότι μπαίνει σε κίνδυνο ο ρόλος του δολαρίου ως αποθεματικό νόμισμα. Ο Πωλ Κρούγκμαν εξηγεί γιατί κάτι τέτοιο ούτε ισχύει, ούτε έχει ιδιαίτερη σημασία.

Η «επανάσταση» των BRICs και η ελληνική ευκαιρία

Η «επανάσταση» των BRICs και η ελληνική ευκαιρία

Δέκα τρισ. δολάρια θα ξοδεύουν κάθε χρόνο Κινέζοι και Ινδοί καταναλωτές. Tα νέα καταναλωτικά πρότυπα, οι τεκτονικές αλλαγές στις BRICs και ο ρόλος της Ελλάδας. Ποιοι κλάδοι μπορούν να επωφεληθούν από την τεράστια αγορά. Γράφει ο Ν. Φιλιππας.

Τα νέα δεδομένα στην εταιρική διακυβέρνηση

Τα νέα δεδομένα στην εταιρική διακυβέρνηση

Τι αλλαγές φέρνει το σχέδιο νόμου για την εταιρική διακυβέρνηση. Ο ρόλος των ανεξάρτητων μελών του ΔΣ. Το κρίσιμο ζήτημα της πολιτικής αμοιβών. Οι αρμοδιότητες του εσωτερικού ελέγχου και η ενημέρωση των μετόχων. Οι κυρώσεις.

Πώς «έχτισε» το πλεόνασμα η Γερμανία

Πώς «έχτισε» το πλεόνασμα η Γερμανία

Πώς κατάφερε η Γερμανία, μετά αλλά και πριν την υιοθέτηση του ευρώ, να ενισχύσει τις εξαγωγές και να τονώσει την ανταγωνιστικότητα. Οι συμφωνίες για τους μισθούς, οι μεταρρυθμίσεις και ο ρόλος της αποταμίευσης. Γράφει ο Κώστας Μελάς.

Μοντέλο «made in Greece» για διεθνείς επενδύσεις

Μοντέλο «made in Greece» για διεθνείς επενδύσεις

Ένα νέο ελληνικό μοντέλο – το Matrix Vectors Analytics- που δίνει σήματα επενδυτικής τακτικής χαρτοφυλακίου για αγορές και πωλήσεις διαφόρων επενδυτικών αξιών στα διεθνή χρηματιστήρια. Παρουσιάζει ο κ. Δημήτρης Κατσαμπέκης.

Μόνο μια συμμαχία κρατών θα σώσει τον Νότο

Οι έξι «προβληματικές» χώρες της ευρωζώνης να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Η στρατηγική της πίεσης για μείωση του χρέους και τόνωσης της ζήτησης. Οι φόβοι για διχασμό της Ευρώπης. Γράφει ο T. Wright του Brookings Institution.

Οι εκατομμυριούχοι της ελληνικής γραφειοκρατίας

Στο «απυρόβλητο» πολυεκατομμυριούχοι... δημόσιοι υπάλληλοι. Τα «αφανή» σκάνδαλα και η διαρκής ληστεία του κράτους. Ο ρόλος των συνδικαλιστικών ομάδων και η κοινωνική νομιμοποίηση της απάτης. Γράφει ο Αθ. Παπανδρόπουλος.

Ανωμαλίες στις αγορές & ευκαιρίες για υπερκέρδη

Γιατί πρέπει να αποφεύγεται το trading νωρίς τη Δευτέρα και αργά την Παρασκευή. Το January Effect, το σύνδρομο των διακοπών και οι... ξεχασμένες εταιρίες. Γράφει ο Π. Ξυδώνας.

TAGS ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Η άνοδος της Μαρί Λεπέν και το... Frexit

Το Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν με δηλωμένο πρόγραμμα εξόδου της Γαλλίας από το ευρώ κέρδισε μεγάλη νίκη σε περιφερειακές εκλογές και προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Η οικονομική ατζέντα του κόμματος που... τρομάζει.

Ιατρικός τουρισμός: Πως χάνεται ένα success story

Ανεκμετάλλευτες από την Ελλάδα οι δυνατότητες που προσφέρει ο εγχώριος κλάδος υγείας.Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις. Ποιοι άλλοι "τομείς" έχουν προοπτικές ανάπτυξης. Τα ανταγωνιστικά τιμολόγια.

TAGS ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η άνοδος της Μουσουλμανικής μεσαίας τάξης

Δείγμα ανισορροπίας τα γερμανικά πλεονάσματα

Ευρώπη: Ψάχνει €25 τρισ. κρυμμένα σε... παραδείσους

Τα νέα δεδομένα στην αποτίμηση των ακινήτων

Μουρμούρας: Γιατί είναι έτος επανεκκίνησης το 2014

Σαρρηγεωργίου: Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία

Το «τοξικό» περιβάλλον στις ΑΕΕΑΠ και οι αλλαγές

Paul Krugman: Επαναστάτες χωρίς... ιδέα

Η χώρα του τουρισμού ψάχνει... τουριστική εκπαίδευση

Φορολογία ακινήτων: Περάστε από το Δήμο σας!

v