ΑΠΟΨΕΙΣ

Ακίνητα: Οι ξένοι αγοράζουν τη... δυστυχία των Ελλήνων!

Ακίνητα: Οι ξένοι αγοράζουν τη... δυστυχία των Ελλήνων!

Το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην οικονομική καταστροφή των σημερινών ιδιοκτητών. Η σκληρή αλήθεια με τη γλώσσα των αριθμών.

Turner: Πώς τα… «κλικ» αυξάνουν την ανισότητα

Turner: Πώς τα… «κλικ» αυξάνουν την ανισότητα

Η παγκοσμιοποίηση και η τεχνολογία δημιουργούν εκρηκτικό μίγμα το οποίο πολλαπλασιάζει την ανισότητα γράφει ο Α. Turner. Πώς μια οικονομία «πλουτίζει» χωρίς να παίρνουν «μέρισμα» οι πολίτες. Οι επιλογές και η αδιέξοδη συνταγή των πολιτικών.

Η πρόκληση του ιδιωτικού σχολείου

Η πρόκληση του ιδιωτικού σχολείου

Η ραγδαία ανάπτυξη της γνώσης ως κορυφαίου συντελεστή παραγωγής πλούτου κάνει επείγουσα την αναγνώριση και απελευθέρωση του ιδιωτικού σχολείου στη χώρα μας από τον άκρατο κρατισμό και την παραλυτική γραφειοκρατία. Γράφει ο Χ. Παπανδρόπουλος.

Η κυβέρνηση… κατάπιε τη σφυρίχτρα!

Η κυβέρνηση… κατάπιε τη σφυρίχτρα!

Όπως ο καλός διαιτητής ποδοσφαίρου είναι αυτός που σφυρίζει λίγο και όταν πρέπει, έτσι πρέπει να κάνει και μια κυβέρνηση σε περίοδο κρίσης. Μόνο που η δική μας κυβέρνηση, φαίνεται πως έχει καταπιεί τη σφυρίχτρα...

Γιατί οι Κύπριοι τα καταφέρνουν καλύτερα ...

Γιατί οι Κύπριοι τα καταφέρνουν καλύτερα ...

Πώς οι οικονομικές επιδόσεις είναι καλύτερες από τις προβλεπόμενες, χωρίς να κλείνουν οι δρόμοι, χωρίς συνεχείς απεργίες που παραλύουν τη χώρα, χωρίς τρομοκρατικές οργανώσεις και φυσικά... χωρίς Χρυσή Αυγή.

Η «ξεχωριστή» περίπτωση της Ελλάδας

Γιατί η Ελλάδα παραμένει αλώβητη από τους κλυδωνισμούς στις αναδυόμενες οικονομίες. Το trend για τις αγορές της ευρωπεριφέρειας και πώς η Αθήνα θα κερδίσει το στοίχημα. Η σύγκριση με την Πορτογαλία. Γράφει ο Ν. Παπαγιαννακόπουλος.

Η ασπίδα του ευρώ και οι... εχθροί της Ευρώπης

Η διεθνής νομισματική κρίση αποδεικνύει πόσο φαιδρές είναι οι ιστορίες περί επιστροφής στην δραχμή των σύγχρονων γελωτοποιών της οικονομίας. Γιατί η διάλυση της ευρωζώνης θα πυροδοτούσε κερδοσκοπικά παιχνίδια. Γράφει ο Χ. Παπανδρόπουλος.

Μελάς: Αναπτυξιακό βαρίδι το «κοιμισμένο χρήμα»

Πώς η παρακράτηση ρευστότητας από τις επιχειρήσεις προκαλεί προβλήματα στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας. Το κόστος της διατήρησης ρευστού και γιατί οι εταιρίες δεν «ξανοίγονται» με επενδύσεις. Γράφει ο Κώστας Μελάς.

Τέσσερις άβολες αλήθειες για την ανάπτυξη

Ανούσια η συζήτηση για «αχτίδες φωτός» στην οικονομία. Το πραγματικό πρόβλημα και οι τέσσερις αλήθειες για τις οποίες δεν μιλά κανείς. Ζητούμενο παραμένει το αναπτυξιακό πρότυπο. Γράφει ο Χάρης Μακρυνιώτης.

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της ανάπτυξης

Γιατί η ανάκαμψη δεν θα έρθει από τις μεγάλες ξένες επενδύσεις. Τα πέντε μεγάλα ελλείμματα και η επανάσταση που χρειάζεται η Ελλάδα. Τα προβλήματα της υψηλής φορολογίας και της έλλειψης ρευστότητας. Γράφει ο Γ. Σταμάτης.

Οι «σύγχρονοι βάρβαροι» απειλούν την Ευρώπη

Stiglitz: Δεν θα δώσουν οι ελίτ τις λύσεις για την κρίση

Αλήθειες και μύθοι για την Αργεντινή

5+1 προτάσεις για την Ελλάδα

Γιατί δε χρειαζόμαστε περισσότερες νέες επιχειρήσεις

Οι... κομπογιαννίτες του ΥΠΟΙΚ και οι «συγκεντρωτικές»

Κρούγκμαν: Η φούσκα στην Τουρκία και η μετάσταση

Βαμβάκι: Πώς θα γίνει ο λευκός χρυσός της Ελλάδας

Πατρίκιοι και... υποζύγια στην «άνοιξη» του τουρισμού

Τα 4+2 προαπαιτούμενα για την ανάκαμψη

v