Κάτω τα πρότυπα σχολεία, ζήτω το... πρότυπο της μιζέριας

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο νέος υπουργός Παιδείας ξεκίνησε πριονίζοντας το γερό κλαδί του δέντρου. Και πως αν συνεχίσει έτσι, θα ενταχθεί και αυτός στη λίστα των μετρίων προκατόχων του που έφεραν την παιδεία στα σημερινά της χάλια...

Κάτω τα πρότυπα σχολεία, ζήτω το... πρότυπο της μιζέριας

Κανείς βέβαια δεν περίμενε από το νέο υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά να αναβαθμίσει την -πολύπαθη στον τόπο μας- παιδεία μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Από την άλλη πλευρά όμως, κανείς δεν περίμενε ότι οι πρωτοβουλίες του νέου υπουργού θα ήταν να επαναφέρει τους «αιώνιους φοιτητές», να επιβεβαιώσει την πρωτοκαθεδρία των φοιτητικών-κομματικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια και να βάλει εναντίον των πρότυπων σχολίων.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο νέος υπουργός πριονίζει το γερό κλαδί του δέντρου...

Μέχρι τώρα, από τα πρότυπα σχολεία όχι μόνο έχουν αποφοιτήσει πολλές χιλιάδες άξιοι συνάνθρωποί μας που στη συνέχεια πρόσφεραν από διάφορες θέσεις στον τόπο, αλλά επιπλέον αυτά λειτούργησαν και ως καλό παράδειγμα και για τα υπόλοιπα δημόσια σχολεία.

Ανταγωνισμός; Συναγωνισμός; Πέστε το όπως θέλετε.

Η κατάργηση των πρότυπων σχολείων θα οδηγήσει σε μια... εξίσωση προς τα κάτω. Στην απαξίωση και στη μιζέρια.

Το οξύμωρο είναι πως στην υπόθεση Παιδεία μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα ακόμη και χωρίς λεφτά, ή έστω με ελάχιστα λεφτά.

Για παράδειγμα δεν χρειάζεται ούτε 1 ευρώ προκειμένου μέσα στην επόμενη διετία να αναβαθμίσουμε κατακόρυφα το επίπεδο των σχολικών μας βιβλίων.

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Χρήστο Γιανναρά δεν χρειάζονται σημαντικά λεφτά παρά μόνο όραμα και βούληση, για να μπορέσουμε μέσα σε μία τετραετία να αποκτήσουμε την καλύτερη κλασική εκπαίδευση σε ολόκληρο τον κόσμο!

Προφανώς, υπάρχουν και πολλές άλλες προκλήσεις για το νέο υπουργό, που αν σε μία από αυτές ανταποκριθεί, τότε θα μείνει στην Ιστορία με «χρυσά γράμματα».

Αλλιώς, θα περάσει και αυτός στη «λίστα των μετρίων», των τόσο πολλών «μετρίων» προκατόχων του που έφεραν την παιδεία στα σημερινά της χάλια...

 

* Ούτε ο γράφων, ούτε τα παιδιά του φοίτησαν σε πρότυπο σχολείο...


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v