ΑΠΟΨΕΙΣ

Χρυσοβελώνη: Ψηφίζουμε «Oχι» για ισότιμη παραμονή στην Ευρώπη

Χρυσοβελώνη: Ψηφίζουμε «Oχι» για ισότιμη παραμονή στην Ευρώπη

Τα προτεινόμενα σκληρά μέτρα των δανειστών με τη μορφή τελεσιγράφου αποσκοπούν στο να ταπεινώσουν όχι μόνο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, αλλά έναν ολόκληρο λαό, σημειώνει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά.

Pritchard: Μήπως τελικά ο Τσίπρας παγίδευσε τους ευρωπαίους ηγέτες;

Pritchard: Μήπως τελικά ο Τσίπρας παγίδευσε τους ευρωπαίους ηγέτες;

Η Ευρώπη έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα στη φήμη της, απαξιώνοντας τη δημοκρατία και οδηγώντας σε χρεοκοπία ένα μέλος της. Η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα, όμως, ίσως έχει ένα -μέχρι στιγμής- καλά κρυμμένο νόημα.

Όλα τα χαρτιά έπεσαν στο τραπέζι, κι απέμεινε το «Κούγκι»

Όλα τα χαρτιά έπεσαν στο τραπέζι, κι απέμεινε το «Κούγκι»

Μέσα σε διάστημα πέντε μηνών η κυβέρνηση έκαψε όλα της τα χαρτιά. Κι αυτό που απέμεινε πλέον είναι το «αποθανέτω η ψυχή μου», αλλά χωρίς τους... αλλοφύλους. Το «όχι» στο δημοψήφισμα, μετά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, είναι διαβατήριο με προορισμό την απόλυτη καταστροφή.

Οι «προκλήσεις» για τη δημοκρατία στη σύγχρονη κοινωνία

Οι «προκλήσεις» για τη δημοκρατία στη σύγχρονη κοινωνία

Σήμερα δεν μπορούμε να επικαλούμαστε τον όρο δημοκρατία εάν δεν υπάρξει πολιτειακή συνείδηση και εάν δεν κυριαρχήσει το κοινό συμφέρον. Οι αξίες πάνω στις οποίες δομήθηκε ο όρος, η σύγχρονη πραγματικότητα και τα χρήσιμα μαθήματα.

Kapoor: H Ελλάδα δεν πήρε ποτέ μια δίκαιη πρόταση

Kapoor: H Ελλάδα δεν πήρε ποτέ μια δίκαιη πρόταση

Η πολιτική των πιστωτών έχει «καταστρέψει» την Ελληνική Δημοκρατία ενώ έχει προκαλέσει ζημιά στο κοινό ευρωπαϊκό εγχείρημα. Το μεγάλο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να υποθέσει ότι τα οικονομικά επιχειρήματα θα μπορούσαν να υπερισχύσουν της... realpolitik. Οι χαμένες ευκαιρίες της Αθήνας.

Hugo Dixon: Ο Τσίπρας δείχνει να καταρρέει

Ίσως ήδη είναι πολύ αργά για να επιτευχθεί μια συμφωνία ικανή για να κρατήσει τον Α. Τσίπρα στην εξουσία. Πολλά θα κριθούν, ακόμα και μετά από ένα «Ναι», από τη στάση της ΕΚΤ και της ευρωζώνης απέναντι στην Ελλάδα.

Τι κρύβει η πρόταση Τσίπρα για δάνειο από το ESM

Διαπραγμάτευση από νέα αφετηρία, αλλά σίγουρα με τα σκληρά μέτρα που παίζονται από καιρό, επιχειρεί η κυβέρνηση. Η «διευκόλυνση» σε ΕΚΤ και ESM, o νέος ορίζοντας μιας συμφωνίας, οι πιθανές αλλαγές στο ρόλο του ΔΝΤ και το μυστήριο με τα «χαμένα» κεφάλαια του ΤΧΣ.

Ποια είναι η πραγματική πρόκληση της 5ης Ιουλίου

Την ώρα που η Αλβανία ετοιμάζεται να ζητήσει την έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη στην Ευρωπαική Ένωση, θα έχει... πλάκα η Ελλάδα -34 χρόνια μετά!– να αποφασίσει την έξοδό της. Γιατί η πρόκληση δεν είναι η πρόταση των δανειστών.

Γιατί ψηφίζω χωρίς τύψεις

Μηδενικές οι πιθανότητες να ψηφίσει ο κόσμος σωστά ενημερωμένος. Η «καθοδήγηση» προς το Οχι και η αρνητική παράδοση της χώρας στα δημοσιεύματα. Οι αριστερές ιδεοληψίες της κυβέρνησης, η αξιοπρέπεια και οι «προδότες».

Η επόμενη μέρα του «ναι» και του «όχι» διά στόματος Τσίπρα

Ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα του επερχόμενου δημοψηφίσματος προσδιόρισε χθες ο πρωθυπουργός, σε όσους τον άκουσαν προσεκτικά. Γιατί το «όχι» δεν αρκεί, αλλά πρέπει να είναι ισχυρό - και γιατί το «ναι» θα σημάνει «ηρωική έξοδο» της κυβέρνησης.

Στίγκλιτς: Η επίθεση της Ευρώπης στην Eλληνική Δημοκρατία

Κρούγκμαν: Οι δυο λόγοι που ψηφίζω «όχι»

Eichengreen: Η πολιτική ανικανότητα σε... όλο της το μεγαλείο

H τελευταία «ασφαλής» ευκαιρία της Ελλάδας;

Krugman: Ο Τσίπρας κάνει το σωστό

Ελπίζοντας στον «από μηχανής» Θεό των… δανειστών!

Hugo Dixon: Ο Τσίπρας τζογάρει την Ελλάδα

Δημοψήφισμα «take it or leave us»;

Paul Krugman σε δανειστές: Πλάκα μας κάνετε;

ΦΠΑ ανείσπρακτων απαιτήσεων: Η Ελλάδα κάνει πάλι τη... διαφορά

v