ΑΠΟΨΕΙΣ

Το φαινόμενο Εμμανουέλ Μακρόν και η σημασία του

Ο Γάλλος πρώην υπουργός Οικονομικών προσφέρει πραγματισμό και συνέπεια σε μία Γαλλία που φλερτάρει με τον λαϊκισμό και την πολιτική αδιαφορία. Το όραμα για μια οικονομία της παραγωγής. Γράφει ο Αθ. Παπανδρόπουλος.

Ο τουρκικός εθνικο-ισλαμισμός είναι εδώ

Γάλλοι ειδικοί της ασφάλειας και της γεωπολιτικής μελετούν ένα φαινόμενο στην Τουρκία το οποίο μπορεί να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Το «παιχνίδι» Ερντογάν και τα λάθη της Δύσης. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Ιερά και... ανίερα συμπεράσματα για τα θρησκευτικά

Ιερά και... ανίερα συμπεράσματα για τα θρησκευτικά

Γιατί στην Ελλάδα τσαλακώνεται κάθε σκέψη για μία σοβαρή συζήτηση και προτιμούμε τη... φασαρία. Το μάθημα των θρησκευτικών, η επίδειξη ισχύος από την Εκκλησία και τα... σκονισμένα σκονάκια των πολιτικών. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Σε ομηρία οι τιμές του πετρελαίου

Σε ομηρία οι τιμές του πετρελαίου

Η αστάθεια των αγορών πετρελαίου εν μέσω διάσκεψης των πετρελαιοπαραγωγών στο Αλγέρι. Απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμφωνίας για πάγωμα παραγωγής. Τι αναμένεται στις αγορές του "μαύρου χρυσού" την επόμενη μέρα. Γράφει ο επικεφαλής Εμπορευμάτων της Saxo Bank.

Η οικονομία του χρέους και η παγίδα...

Αν οι ανεπτυγμένες οικονομίες δεν απαλλαγούν από τις στρεβλώσεις του έρποντος κρατισμού, υπάρχει κίνδυνος σε κάποια φάση να ξεφουσκώσουν υπό το βάρος των χρεών τους. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Παιδεία της Αποκάλυψης ή της... ανακάλυψης;

Η διαμάχη για τα θρησκευτικά αναδεικνύει μια ακόμη φορά το σοβαρότατο έλλειμμα παιδείας στη χώρα. Η Εκκλησία, οι ταπεινώσεις της χώρας σε διεθνείς μαθητικούς διαγωνισμούς και η θεωρία του Δαρβίνου που δεν διδάσκεται. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Η Αττικής, τα κόμματα, οι «συνδικάλες» και οι... άδειες

Χαρακτηριστικό σύμπτωμα μιας διαχρονικής ασθένειας η τράπεζα. Ο ομφάλιος λώρος με τον κρατισμό και τον συνδικαλισμό, οι απαρχαιωμένες δομές και οι αρμόδιες αρχές που σφύριζαν… διακριτικά, έως ότου ξέσπασε η υπόθεση Καλογρίτσα και η κόντρα Στουρνάρα με κυβέρνηση.

ΔΕΗ: Η «αγωνία» Σκουρλέτη για το 17% και το κράτος-πατερούλης

Γιατί αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον υπουργό η μεταφορά του 17% της ΔΕΗ στο νέο υπερταμείο. Η κόντρα με ΤΑΙΠΕΔ, η υπερπροστασία της ΔΕΗ και η ανάγκη για άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Δημόσιες προτάσεις: Το ποτήρι ξεχείλισε...

Όταν μια χώρα διαπιστώνει ότι το θεσμικό της πλαίσιο είναι επιβλαβές και δεν το αλλάζει για επτά ολόκληρα χρόνια, τότε είναι καταδικασμένη να πτωχεύσει. Το πλαίσιο για τις δημόσιες προτάσεις και η υπόθεση της Kleemann.

Καραμούζης: Ετσι θα πείσει η Ελλάδα τις αγορές

Εμπροσθοβαρείς δράσεις που θα στείλουν μήνυμα στο εξωτερικό εισηγείται ο πρόεδρος της Eurobank. Η έξοδος στις αγορές θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική ισχύ της κυβέρνησης. Οι πέντε προκλήσεις των τραπεζών.

Πώς θα κερδηθεί η μάχη με τον ΦΠΑ

Χρήμα στο εξωτερικό; Πώς θα αποφύγετε τη φοροπαγίδα

«Εχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη»

Jakobsen: Κίνδυνοι στις αγορές από αλλαγές στα Α/Κ των ΗΠΑ

Το bitcoin ως το νόμισμα της νέας εποχής

Οταν κλείνει η πόρτα του μέλλοντος...

Η φοροκαταιγίδα, τα κακομαθημένα παιδιά και οι... δανειστές

Η μεγάλη ανηφόρα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οι φοροέλεγχοι και τα «μαύρα» στις συναλλαγές ακινήτων

Χαρίτσης: Αλλαγή παραγωγικού μοντέλου με όπλο το ΕΣΠΑ

v