ΑΠΟΨΕΙΣ

Συνταξιοδοτικό: Οταν το κράτος δεν μπορεί...

Συνταξιοδοτικό: Οταν το κράτος δεν μπορεί...

Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως το υφιστάμενο συνταξιοδοτικό σύστημα δεν θα μπορεί να τους δώσει επαρκείς συντάξεις στο μέλλον. Οι λανθασμένες πολιτικές και η νέα φορολογική αφαίμαξη.

Η Ευρώπη πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις

Η Ευρώπη πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις

Εξήντα χρόνια μετά τη Συνθήκη της Ρώμης, η Ένωση των 27 χωρών-μελών πρέπει να αποφασίσει, στη νέα διεθνή πραγματικότητα, πού θέλει να πάει, πώς και γιατί. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Συμφωνία με τους «θεσμούς»: Χίλιες φορές, το ίδιο λάθος!

Συμφωνία με τους «θεσμούς»: Χίλιες φορές, το ίδιο λάθος!

Αντιαναπτυξιακή η συμφωνία με τους θεσμούς. Γιατί είναι λανθασμένη η μείωση του αφορολόγητου. Αναγκαίος ο περιορισμός του κόστους παραγωγής. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Τα ντιλ που κρατούν τον Μαδούρο στην εξουσία

Τα ντιλ που κρατούν τον Μαδούρο στην εξουσία

Η κεντρική παρουσία των ενόπλων δυνάμεων στην οικονομική ζωή της Βενεζουέλας διαφοροποιεί άρδην το καθεστώς Μαδούρο από τα σοσιαλιστικά ιδεώδη. Ερώτημα η επίμονη στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Πανιώνιος: Το επιχειρηματικό πρότυπο στα χρόνια της κρίσης

Πανιώνιος: Το επιχειρηματικό πρότυπο στα χρόνια της κρίσης

Η επιβίωση του Πανιωνίου σε συνθήκες χρεοκοπίας και πώς μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα. Η στρατηγική που ακολούθησε και η επιλογή της μάχης έναντι του υποβιβασμού και της διαγραφής των χρεών.

Πώς αλλάζουν τον χρηματοπιστωτικό τομέα οι ψηφιακές τεχνολογίες

Οι ριζικές αλλαγές που επιφέρουν οι ψηφιακές υπηρεσίες και τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στην Ελλάδα. Τα POS, οι online ασφαλιστικές και τα νέα ψηφιακά καταστήματα των τραπεζών. Γράφει ο Ν. Τσούχλαρης.

Ναυπηγεία: Ποιος θα βγάλει το... φίδι από την τρύπα

Δύσκολη εξίσωση αποτελεί για την κυβέρνηση το ζήτημα των Ναυπηγείων. Η κόντρα με τους μετόχους του Σκαραμαγκά και ο ρόλος των τραπεζών για Ελευσίνα και Νεώριο. Τι δηλώνει ο Ν. Ταβουλάρης.

Αναζητώντας τον από μηχανής θεό για την οικονομία

Ένα πλάνο θεωρείται καλό όταν είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Με αυτό το κριτήριο, τα μνημόνια ήταν εξαρχής καταδικασμένα σε αποτυχία. Το λανθασμένο μείγμα και τα ελληνικά ρεκόρ στις μεταρρυθμίσεις. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Οι νέοι σπάνε τα δεσμά του κρατισμού

Για πρώτη φορά οι Ελληνες νέοι που εκκινούν επιχειρήσεις ενεργούν από αγάπη προς το επιχειρείν και όχι επειδή δεν έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι. Η μεγάλη ιδεολογική πρόκληση. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Ελληνική βιομηχανία και... δημιουργική καταστροφή!

Η επενδυτική ανάκαμψη που τόνισε ότι θέλει να προωθήσει ο πρωθυπουργός προϋποθέτει και ανάλογο ευνοϊκό περιβάλλον, που δεν είναι δεδομένο. Ποιο ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η βιομηχανία. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπαδρόπουλος.

Το μνημονιακό σερί δεν γέννησε ανταγωνιστικότητα

Το μέλλον της on-line δημοσιογραφίας και οι προκλήσεις

Το Αγιο Φως, το «αντίτιμο» και η ουσία

Ο ευρωπαϊκός φεντεραλισμός και τα παλιά μίση

Μελάς: Η επόμενη μέρα της παγκοσμιοποίησης παίζεται στην ΝΑ Ασια

Οι αγορές, τα νταούλια και ο κόσμος που αλλάζει

Δύσκολο για την Ελλάδα το «δεξιό καλοκαίρι» της Μέρκελ

Οσα δεν είπε η Κορίνα Κρέτσου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πόσο κοντά είμαστε στο να γίνουμε Ζιμπάμπουε

Οι γαλλικές εκλογές και ο ιστορικός διχασμός

v