Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΡΘΡΑ ΦΑΚΕΛΟΥ

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΕΥΔΑΠ και οι ανάγκες της Αττικής

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΕΥΔΑΠ και οι ανάγκες της Αττικής

Οι επενδύσεις της επιχείρησης σε έργα υποδομής στην ύδρευση και την αποχέτευση και ο σχεδιασμός για το προσεχές διάστημα. Πώς και από πού φτάνει το νερό στις βρύσες των Αθηναίων.

Τα πολλαπλά μέτωπα στη Μέση Ανατολή και οι ΗΠΑ

Τα πολλαπλά μέτωπα στη Μέση Ανατολή και οι ΗΠΑ

Οι προσπάθειες αναθέρμανσης των σχέσεων των ΗΠΑ με το Ιράν θα συνεχιστούν το 2014, με την εξουδετέρωση του πυρηνικού προγράμματος στο επίκεντρο. Δύσκολη η θέση της Σ. Αραβίας. Θα συνεχιστούν οι εντάσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.

To μεγάλο στοίχημα της Μόσχας και η κόντρα με ΗΠΑ-Βερολίνο

To μεγάλο στοίχημα της Μόσχας και η κόντρα με ΗΠΑ-Βερολίνο

Η Μόσχα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με το Ιράν για να επιλύσει ζητήματα στην περιφέρεια της. Το μπρα ντε φερ της Ρωσίας με τη Γερμανία. Θα συνεχιστεί η πολιτική αστάθεια στην Ουκρανία.

Οι ευρωκάλπες και ο γαλλογερμανικός άξονας

Οι ευρωκάλπες και ο γαλλογερμανικός άξονας

Τα εθνικιστικά κόμματα θα ενισχυθούν, καθυστερώντας την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προωθούν οι Βρυξέλλες. Σε ρόλο πυροσβέστη η ΕΚΤ. Ασκήσεις ισορροπίας για το γαλλο-γερμανικό άξονα. Κρίσιμα δημοψηφίσματα σε Σκωτία και Καταλονία.

Καραμούζης: Πρέπει να επικεντρωθούμε στη διαχείριση του αύριο

Καραμούζης: Πρέπει να επικεντρωθούμε στη διαχείριση του αύριο

Στα στρατηγικά ανταγωνιστικά μειονεκτήματα του ευρωπαϊκού Νότου επικεντρώθηκε ο επικεφαλής της Γενικής Τράπεζας, τονίζοντας την ανάγκη αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης από τις επιχειρήσεις.

Απαραίτητη η πολιτική σταθερότητα, λένε οι επιχειρηματίες

Να στηριχθεί η εξωστρέφεια ζητά ο Χ. Γαβαλάς της Μυτιληναίος. Σειρά μέτρων για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων αλλά και τη στήριξη των εγχώριων ομίλων ζήτησε ο Α. Καλλιτσάντσης της Ελλάκτωρ. Ανάγκη πενταετούς πλάνου για την οικονομία προέταξε ο Ν. Κουτσιανάς.

Κουτσός (ΤΧΣ): Τα μηνύματα από το εξωτερικό είναι ενθαρρυντικά

Οι επενδυτές μας λένε πως πιστεύουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, στη σημερινή διάρθρωση του τραπεζικού συστήματος και στις συνέργειες που θα προκύψουν καθώς και στο «equity story» της κάθε τράπεζας, τόνισε ο αναπληρωτής CEO του Ταμείου.

Νέα εκτίναξη των NPLs προβλέπει η PwC

Η επάνοδος των τραπεζών στην κερδοφορία είναι αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπισθούν οι ζημίες που θα προκύπτουν από τα «κόκκινα δάνεια» και να υπάρξει δυνατότητα χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, λέει η PwC.

Σάλλας: Εξι προτάσεις για να «τρέξει» η ανάκαμψη

Πώς πρέπει να προχωρήσει η αναδιάρθρωση εταιριών και η χρηματοδότηση των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τι προτείνει για επενδύσεις, μείωση του χρέους και πτώση του ενεργειακού κόστους. Η πρόταση για «περαίωση περιουσίας».

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Δασκαλόπουλος: Οι καλύτερες ημέρες δεν έρχονται νομοτελειακά

Μόνο ο ιδιωτικός τομέας, με επικεφαλής τη σύγχρονη επιχειρηματική τάξη, μπορεί να φέρει την ανάπτυξη δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Προβόπουλος: Αναδιάρθρωση κλάδων με πρωτοβουλία τραπεζών

v