Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος και νέα ρεκόρ στη Wall Street

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες στη Wall Street, με τους Dow Jones και S&P 500 να σκαρφαλώνουν σε νέα υψηλά. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Οριακές κινήσεις για χρυσό. Κέρδη 4% για το αργό. Άλμα πάνω από 14% για τη μετοχή της Kohl.

Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές, λαμβάνοντας ώθηση από τα θετικά αποτελέσματα των εταιριών λιανικής και το άλμα του αργού. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,7% ή 127 μονάδες στις 18.622 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό. Ο Nasdaq κινείται 0,5% υψηλότερα στις 5.229 μονάδες. Ο S&P καταγράφει άνοδο 0,5% στις 2.187 μονάδες, ξεπερνώντας κατά μια μονάδα το προηγούμενο ενδοσυνεδριακό υψηλό.

Η Macy’s ανακοίνωσε κέρδη που ήταν υψηλότερα των προσδοκιών, με την μετοχή να καταγράφει ράλι 15%. Αποτελέσματα που ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων ανακοίνωσαν και οι Alibaba και Kohl. Η μετοχή της τελευταίας πραγματοποιεί άλμα πάνω από 14%. 

Aπό το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν κατά 1.000, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 266.000.

Οι αιτήσεις παραμένουν κάτω από το επίπεδο των 300.000 για 75 διαδοχικές εβδομάδες, το μεγαλύτερο σερί από το 1973.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές των εισαγώμενων αγαθών σημείωσαν αναπάντεχη άνοδο τον Ιούλιο, καθώς η βουτιά στις τιμές του πετρελαίου αντισταθμίστηκε από την άνοδο του κόστους άλλων αγαθών.

Το υπουργείο Εργασίας ανέφερε ότι οι τιμές εισαγωγών ενισχύθηκαν κατά 0,1%, μετά από άνοδο 0,6% τον Ιούνιο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι τιμές εισαγωγών θα υποχωρήσουν κατά 0,3%

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 4% υψηλότερα στα 43,4 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω προσδοκιών ότι η Σαουδική Αραβία εξετάζει κινήσεις για την σταθεροποίηση της αγοράς. Ο χρυσός ενισχύεται 0,1% στα 1.353 δολάρια ανά ουγκιά.

Την Τετάρτη η αμερικάνικη ποικιλία του αργού έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Αυγούστου, εν μέσω πιέσεων από την αύξηση της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας σε επίπεδα ρεκόρ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της στερλίνας ενώ υποχωρεί έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,15.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v