Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Νηνεμία επικρατεί στην Wall Street με τους δείκτες να σημειώνουν οριακές μεταβολές πέριξ των ρεκόρ. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν. Κέρδη για το χρυσό. Αρνητικό γύρισμα για το αργό. Στο 1,52% η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι αμερικάνικες μετοχές την Τετάρτη, ενώ το δολάριο διολισθαίνει και τα ομόλογα ενισχύονται εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Fed θα αργήσει να αυξήσει τα επιτόκια. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,01% στις 18.530 μονάδες, ο S&P 500 κινείται 0,03% χαμηλότερα στις 2.181 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,1% στις 5.228 μονάδες.

«Η αγορά προβλέπει μικρότερες πιθανότητες μιας αύξησης επιτοκίου από την Fed. Υπήρξε μια μεγάλη αύξηση στις αποδόσεις των 2ετων αμερικάνικων ομολόγων την Παρασκευή μετά τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας και έκτοτε κινούνται καθοδικά» δήλωσε αναλυτής της BNP Paribas στο Bloomberg. 

Την Τετάρτη θα ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου η Shake Shack. Η Michael Kors ανακοίνωσε κέρδη που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Κέρδη που ήταν καλύτερα των προβλέψεων ανακοίνωσαν και οι Wendy’s και Ralph Lauren.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διαγράφει τα αρχικά κέρδη και υποχωρεί 1,8% στα 41,97 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός ενισχύεται 1,11% στα 1.361 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,118.

Ράλι 0,8% πραγματοποιεί το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του δολαρίου, μετά από δημοσιεύματα ότι η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας δεσμεύεται να διατηρήσει τις πολιτικές νομισματικής χαλάρωσης.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετους ομολόγου καταγράφει πτώση δύο μονάδων βάσης στο 1,52%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v