Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mικρή άνοδος στη Wall Street πέριξ των ρεκόρ

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street με τους S&P 500 και Nasdaq να επιτυγχάνουν νέα ιστορικά υψηλά. Κάτω από τα $43 έκλεισε το αργό. Οριακά κέρδη για το χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Με κέρδη ξεκίνησαν την συνεδρίαση της Τρίτης οι αμερικάνικες μετοχές, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να σκαρφαλώνουν σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,22% στις 18.570 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύεται 0,35% στις 5.231 μονάδες, επιτυγχάνοντας νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό. Σε νέα ιστορικά υψηλά κινείται και ο S&P 500, σημειώνοντας άνοδο 0,22% στις 2.185 μονάδες.

Το εύρος διακύμανσης παραμένει μικρό στις τελευταίες συνεδριάσεις, με τον δείκτη μεταβλητότητας VIX να κινείται σε χαμηλά έτους. 

«Υπάρχουν πολύ λίγες εναλλακτικές για τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο. Οι επενδυτές ψάχνουν για αποδόσεις και οι ΗΠΑ είναι η καλύτερη επιλογή για αυτό» δήλωσε αναλυτής στο CNBC. 

Από το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι η παραγωγικότητα της αμερικάνικης οικονομίας κατέγραψε πτώση 0,5% το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Το προηγούμενο τρίμηνο είχε διολισθήσει κατά 0,6%.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg προέβλεπαν αύξηση 0,4%.

Το μοναδιαίο κόστος εργασίας ενισχύθηκε κατά 2%, μετά από πτώση 0,2% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Eν τω μεταξύ, τα αποθέματα χονδρικής ενισχύθηκαν 0,3% τον Ιούνιο. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο έκλεισε με απώλειες 0,6% στα 42,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει οριακή άνοδο 0,04% στα 1.341 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του γεν και του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι της στερλίνας Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,108.

Στο ταμπλό, ράλι 25% πραγματοποιεί η μετοχή της Endo International, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v