Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάλειμμα από τα υψηλά στη Wall Street

Μικρή πτώση σημείωσε το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το νέο ιστορικό υψηλό του Nasdaq την Τρίτη. Απώλειες για Exxon Mobil (-2%) και Chevron (-1,3%). Άνοδος για Walt Disney (+1,3%). Σε χαμηλό εβδομάδας υποχώρησε το πετρέλαιο. Άνοδος για τον χρυσό.

Σε επαφή με τα ιστορικά υψηλά κρατήθηκε η Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις διακυμάνσεις του πετρελαίου, στην πτώση του δολαρίου και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, αρνητικός ήταν ο αντίχτυπος από την πτώση της τιμής του πετρελαίου μετά την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα. Ο μαύρος χρυσός υποχώρησε 2,5% στα 41,71 δολάρια ανά βαρέλι.

Επιπλέον, πιέσεις ασκήθηκαν στο δολάριο καθώς οι επενδυτές δεν βλέπουν την Fed να προχωρά σύντομα σε αύξηση των επιτοκίων.

Όπως αναφέρει αναλυτής στο Citi του Λονδίνου, «Τα αμερικανικά macro παραμένουν καλά αλλά όχι τόσο καλά ώστε να προχωρήσει η Fed σε αύξηση των επιτοκίων».

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,1174 από 1,1117 την προηγούμενη μέρα. Αντίστοιχα, το αμερικανικό νόμισμα κινήθηκε χαμηλότερα 0,6% και έναντι του γεν στα 101,29.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα γ' τριμήνου ανακοίνωσε η Walt Disney. Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 1,62 δολ. και τα έσοδα στα 14,28 δισ. δολ. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη να διαμορφωθούν στα 1,61 δολ. και τα έσοδα στα 14,15 δισ.

Στον αντίποδα, απογοητευτικά αποτελέσματα β' τριμήνου γνωστοποίησε η SolarCity Corp. καθώς οι ζημιές διευρύνθηκαν στα 250,3 εκατ. δολ. έναντι 155,7 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, το αμερικανικό χρηματιστήριο κινήθηκε ήπια ανοδικά με τον Nasdaq να πιάνει νέο ιστορικό υψηλό στις 5.225 μονάδες και τον S&P νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 2.188 μονάδες.

Σήμερα, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,2% στις 18.495 μονάδες, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,29% στις 2.175 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% στις 5.204 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Wal-Mart (+1,4%) και Walt Disney (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Exxon Mobil (-2%) και Chevron (-1,3%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.351,90 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,51%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v