Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα «βουτιά» για το ευρώ σε χαμηλό 4,5 ετών

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2010 υποχωρεί το ενιαίο νόμισμα καθώς άγγιξε τα 1,2042 δολ. Μέτρα κατά του αποπληθωρισμού από τις αρχές του 2015 υπόσχεται ο Μάριο Ντράγκι.

Με απώλειες ξεκινά η νέα χρονιά για το ευρώ που υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4,5 ετών μετά τις πρωτοχρονιάτικες δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι. Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε πως ο κίνδυνος για την  σταθερότητα των τιμών είναι υψηλότερος τώρα από ότι ήταν πριν έξι μήνες και επανέλαβε την ετοιμότητά της ΕΚΤ να δράσει από τις αρχές του έτους αν κριθεί απαραίτητο.

Έτσι το ευρώ, υποχωρεί κατά 0,5% στα 1,2035 δολ. και πλέον βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες καθώς οι κεντρικές τράπεζες ΗΠΑ και ευρωζώνης κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Ο κίνδυνος να μην εκπληρώσουμε την εντολή μας για σταθερότητα των τιμών είναι τώρα υψηλότερος από ότι ήταν πριν έξι μήνες» δήλωσε ο κ. Ντράγκι μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt και συμπλήρωσε: «Είμαστε σε τεχνικές προετοιμασίες για να προσαρμόσουμε το μέγεθος, την ταχύτητα και τη σύνθεση των μέτρων μας από τις αρχές του 2015»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v