Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις στο δολάριο έναντι του ευρώ

Νέες πιέσεις ασκούνται στο γεν. Με μικρές διακυμάνσεις κινείται το δολάριο σε σχέση με το ευρώ. Ανακάμπτει για δεύτερη ημέρα το ρωσικό ρούβλι.

Σε χαμηλό εβδομάδας κινείται το γεν έναντι του δολαρίου καθώς η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας διατηρεί τα μέτρα νομισματικής στήριξης, την ώρα που η Fed προγραμματίζει την πρώτη αύξηση επιτοκίων από το 2006.

Ειδικότερα το γεν- το οποίο θεωρείται ασφαλές καταφύγιο-πιέζεται έναντι των περισσοτέρων νομισμάτων καθώς το ράλι στις χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας έστρεψαν τους επενδυτές σε τοποθετήσεις υψηλού ρίσκου.

«Αναμένουμε το ιαπωνικό νόμισμα σε σχέση με το δολάριο να υποχωρήσει στα 130 γεν έως το τέλος του έτους», προέβλεψε ο αναλύτρια της ABN AMRO Bank, Georgette Boele. «Εκτιμώ ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας θα στηρίξει την οικονομία και θα ωθήσει υψηλότερα τον πληθωρισμό», συμπλήρωσε.

Το γεν σημειώνει πτώση 0,2% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 119,11, έχοντας υποχωρήσει συνολικά 2% τις δύο προηγούμενες μέρες.

Επιπλέον το ιαπωνικό νόμισμα κινείται χαμηλότερα 0,3% σε σχέση με το ευρώ στα 146,44 γεν.

Το δολάριο κινείται με μικρές διακυμάνσεις έναντι του ευρώ στο 1,2285 δολ.

Παράλληλα το ρωσικό ρούβλι ανακάμπτει έναντι του δολαρίου για δεύτερη ημέρα, περιορίζοντας τις απώλειες της τέταρτης διαδοχικής πτωτικής εβδομάδας. Ειδικότερα το ρούβλι ενισχύεται 3,6% σε σχέση με το δολάριο στα 59,29 δολ.

 

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v