Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ κινείται ο S&P 500

Μικρές διακυμάνσεις σημειώνουν οι δείκτες στη Wall με τον S&P 500 να βρίσκεται σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Βουτιά 1,7% κάτω από τα $54 για το αργό. Πτώση 1% για το χρυσό. Σε χαμηλό έτους το ευρώ έναντι του δολαρίου. Υψηλότερα κινούνται τα αμερικάνικα treasuries.

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,01% στις 18.050 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,04% υψηλότερα στις 4.801 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,15%% στις 2.092 μονάδες. Νωρίτερα ο S&P είχε σκαρφαλώσει στις 2.093 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο επίπεδο του 1,2164,επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων δώδεκα μηνών.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός υποχωρεί 1,2% στα 1.181 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο διαγράφει τα αρχικά κέρδη και βουτάει 1,70% στα 53,79 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων πέντε ετών. 

Κέρδη καταγράφουν τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετους αμερικανικού ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, σημειώνει πτώση τρεις μονάδες βάσης στο 2,22%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Gilead Sciences καταγράφει άνοδο 3,3%, πραγματοποιώντας ράλι για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, μετά από την μεγαλύτερη διήμερη πτώση από τον Φεβρουάριο του 2012.

Οι μετοχές των εταιρειών στον τομέα της βιοτεχνολογίας έκαναν βουτιά την περασμένη εβδομάδα εν μέσω ανησυχιών ότι οι ασφαλιστικές θα ασκήσουν νέες πιέσεις στο ποσό που μπορούν να χρεώνουν για νέες θεραπείες. Το ξεπούλημα πυροδοτήθηκε από την ανακοίνωση της Express Scripts ότι θα εμποδίσει τους ασθενείς στις ΗΠΑ να λάβουν το φάρμακο της Gilead για την ηπατίτιδα C.

Ανοδο 0,7% σημειώνουν οι μετοχές στην ενέργεια. Η μετοχή της Nabor Industries κερδίζει 1,9%. Η μετοχή έχει κάνει ράλι 30%, μετά από το χαμηλό πέντε ετών που έπιασε στις 12 Δεκεμβρίου. Κέρδη πάνω από 1,1% σημειώνουν οι μετοχές της Noble Energy και της Diamond Offshore Drilling.

Απώλειες πάνω από 0,8% για τις μετοχές της IBM, της Microsoft και της Red Hat.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v