Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα ρεκόρ με μικρή άνοδο η Wall Street

Αναπαύεται στα ρεκόρ της η Wall Street και οι δείκτες κινούνται σταθεροποιητικά, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών λόγω των αργιών. Επιβεβαιώνουν την καλή επενδυτική ψυχολογία τα στατιστικά της απασχόλησης. Νέα πτώση πετρελαίου 2%. Μειωμένος 77% ο τζίρος στις ευρωαγορές.

Σε κλίμα ημιαργίας κι έχοντας ήδη ενισχυθεί σε επίπεδα ρεκόρ, η Wall Street εμφανίζει ήπια άνοδο, με πρόσθετη στήριξη από τα καλά μεγέθη για την αγορά εργασίας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 18.060 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,14% στις 2.085 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,14% υψηλότερα στις 4.772 μονάδες.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί σήμερα νωρίτερα και η αγορά δεν θα λειτουργήσει αύριο λόγω των αργιών για τα Χριστούγεννα.

Οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ. Ο Dow Jones τερμάτισε χθες πάνω από τις 18.000 μονάδες, ενώ ο S&P 500 εξασφάλισε το 51ο ρεκόρ της φετινής χρονιάς. Ήταν η πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ανοδική κίνηση της Wall Street καθώς κλείνει το έτος θεωρείται ιδιαίτερα ενθαρρυντική, καθώς προηγείται του «φαινομένου του Ιανουαρίου», κατά τον οποίο παραδοσιακά οι επενδυτές τείνουν να ενισχύουν το εορταστικό ράλι τιμών.

Η στατιστική εικόνα για την αμερικανική οικονομία παραμένει ευνοϊκή και προσφέρει στήριξη στις τιμές των μετοχών. Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 9.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά εργασίας, καθώς οι εργοδότες μείωσαν τις απολύσεις τον περασμένο μήνα, κρατώντας τα επίπεδα εβδομαδιαίων απολύσεων κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα 14 ετών.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Stryker εμφανίζει κινητικότητα μετά την κατάθεση της προσφοράς εξαγοράς της Smith & Nephew.

Η Cal-Maine Foods ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα β΄ τριμήνου.

Κατά τα λοιπά, με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας ενέργειας για τα αποθέματα πετρελαίου, που θα επηρεάσουν την τιμή του πετρελαίου. Το συμβόλαιο του μαύρου χρυσού διολισθαίνει αυτή την ώρα 2% στα 55,81 δολ. ανά βαρέλι.

Στα ασιατικά χρηματιστήρια επικράτησαν κυρίως ανοδικές τάσεις, ενώ μικτά πρόσημα χαρακτήρισαν τις ευρωπαϊκές συναλλαγές, που επίσης παρέμειναν κλειστές ή έκλεισαν νωρίτερα σήμερα λόγω αργιών.

Το συμβόλαιο του χρυσού εμφανίζει πτώση κάτω και από τα 1.180 δολάρια, στα 1.175 δολ. ανά ουγκιά (-$4).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v