Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα υψηλά η Wall Street

Συνεχίζει πάνω από τις 18.000 μονάδες ο Dow Jones. Περιορισμένες οι συναλλαγές, με τις εμπορικές εταιρίες στο επίκεντρο. Ένα ρεκόρ την... εβδομάδα καταγράφει το 2014 ο S&P 500. Συνεχίστηκε η κατρακύλα για το πετρέλαιο, κάτω από τα 55 δολάρια στη Νέα Υόρκη.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ έκλεισαν Dow Jones και S&P 500, εν μέσω ιδιαίτερα περιορισμένων συναλλαγών στη συνεδρίαση της Wall Street, την πρώτη μετά τα Χριστούγεννα.

Ο Dow Jones έκλεισε τελικά με άνοδο 0,13% στις 18.054 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,34% στις 2.089 μονάδες. Κέρδη 0,7% εμφάνισε ο τεχνολογικός Nasdaq, στις 4.807 μονάδες. 

Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Dow Jones ανήλθαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ μετά το μεγαλύτερο πενθήμερο ράλι της τριετίας, με τον DJ να κλείνει σήμερα για τρίτη συνεχόμενη μέρα σε επίπεδα πάνω από τις 18.000 μονάδες. Πρόκειται για το 38ο ιστορικό υψηλό για τον Dow Jones και το 52ο για τον S&P 500 μέχρι στιγμής στο 2014, με τον δεύτερο να καταγράφει κατά μέσο όρο ένα ρεκόρ την... εβδομάδα. Από την έναρξη της "bull market" το 2009 ο DJ έχει εμφανίσει κέρδη 175% ενώ ο S&P έχει σχεδόν τριπλασιαστεί.

Στη χρηματιστηριακή αγορά, στο επίκεντρο παρέμεινε ο τίτλος της Sony μετά τις αναφορές για επίθεση από hackers στην ιστοσελίδα του Playstation και την απόφαση της εταιρίας να κυκλοφορήσει τελικώς σε ανεξάρτητα σινεμά την αμφιλεγόμενη ταινία "The Interview".

Στο επίκεντρο τέθηκαν οι τίτλοι των εμπορικών επιχειρήσεων εν μέσω εκτιμήσεων για τις εορταστικές πωλήσεις. Σημαντικά κέρδη για τον τίτλο της Amazon μετά την ανακοίνωση ότι η νέα υπηρεσία Amazon Prime απέκτησε πάνω από 10 εκατ. μέλη στις γιορτές.

Σημειώνεται ότι σήμερα δεν υπήρξαν μακροοικονομικές ανακοινώσεις ενώ οι περισσότερες διεθνείς αγορές παρέμειναν κλειστές μέχρι τη Δευτέρα.

Ράλι 1,8% εμφάνισε στο NYSE ο χρυσός, με το ενεργό συμβόλαιο να κυμαίνεται στα 1.195 δολάρια την ουγκιά.

Σε χαμηλότερα επίπεδα συνέχισε το πετρέλαιο παρά τα αρχικά κέρδη, με νέα πτώση άνω του 2%, στα 54,69 δολάρια το βαρέλι στις ΗΠΑ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v