Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθ' οδόν για νέο ρεκόρ η Wall Street

Σε υψηλότερα επίπεδα η αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να οδεύει για το 38ο ιστορικό υψηλό εντός του έτους. Στο επίκεντρο ο εμπορικός και ο ενεργειακός κλάδος. Ράλι 2% για το χρυσό, συνεχίζει πτωτικά το πετρέλαιο.

Ήπια κέρδη και χαμηλός τζίρος χαρακτηρίζουν τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, με τον Dow Jones να οδεύει για το 38ο ιστορικό υψηλό του κατά τη διάρκεια του έτους. 

Σε μια συνεδρίαση που παραδοσιακά αναμένεται να κυριαρχήσουν οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών, ο Dow Jones εμφανίζει κέρδη 0,25% στις 18.080 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,34% στις 2.090 μονάδες. Κέρδη 0,41% εμφανίζει και ο τεχνολογικός Nasdaq, στις 4.792 μονάδες.  

Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Dow Jones ανήλθαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ μετά το μεγαλύτερο πενθήμερο ράλι της τριετίας, με τον DJ να κλείνει για δεύτερη συνεχόμενη μέρα πάνω από τις 18.000 μονάδες την Τετάρτη. Στο έτος, ο S&P εμφανίζει άνοδο 13% ενώ ο Dow Jones 8,8%. Από την έναρξη της "bull market" το 2009 ο DJ έχει εμφανίσει κέρδη 175% ενώ ο S&P έχει σχεδόν τριπλασιαστεί.

Στη χρηματιστηριακή αγορά, στο επίκεντρο αναμένεται να παραμείνει ο τίτλος της Sony μετά τις αναφορές για επίθεση από hackers στην ιστοσελίδα του Playstation και την απόφαση της εταιρίας να κυκλοφορήσει τελικώς σε ανεξάρτητα σινεμά την αμφιλεγόμενη ταινία "The Interview".

Στο επίκεντρο τίθενται τόσο οι πετρελαϊκές εταιρίες, που ανακάμπτουν μαζί με την τιμή του "μαύρου χρυσού", αλλά και οι τίτλοι των εμπορικών επιχειρήσεων εν μέσω εκτιμήσεων για τις εορταστικές πωλήσεις.
 
Σημειώνεται ότι σήμερα, δεν αναμένονται μακροοικονομικές ανακοινώσεις ενώ οι περισσότερες διεθνείς αγορές παραμένουν κλειστές μέχρι τη Δευτέρα.

Ράλι 2% εμφανίζει στο NYSE ο χρυσός, με το ενεργό συμβόλαιο να κυμαίνεται στα 1.197 δολάρια την ουγκιά.

Σε χαμηλότερα επίπεδα συνεχίζει το πετρέλαιο παρά τα αρχικά κέρδη, με πτώση 1% στα 55,2 δολάρια το βαρέλι στις ΗΠΑ. 

 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v