Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στη Wall με το βλέμμα στην Ελλάδα

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι μετοχές στη Wall μετά από μια εβδομάδα γεμάτη ρεκόρ. Άνοδος 1% για το αργό πετρέλαιο. Κάτω από τα $1.200 ο χρυσός. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Κέρδη για τα αμερικάνικα ομόλογα.

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά μετά τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,01% στις 18.050 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,09% υψηλότερα στις 4.811 μονάδες, ενώ ο S&P ενισχύεται 0,06%% στις 2.090 μονάδες.

Κέρδη καταγράφουν τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετους αμερικανικού ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, σημειώνει πτώση τρεις μονάδες βάσης στο 2,22%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο επίπεδο του 1,22.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός υποχωρεί 0,11% στα 1.194 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο καταγράφει κέρδη 1,02% στα 55,31 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άλμα 9% πραγματοποιεί η μετοχή της Manitowoc, μετά την αποκάλυψη του ακτιβιστή επενδυτή Carl Ichan πως έχει μερίδιο 7,8% στην εταιρεία.

Ράλι 10% σημειώνει η μετοχή της Ignyta. Η εταιρεία βιοτεχνολογίας ανέφερε πως οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν φάρμακο για την θεραπεία του νευροβλαστώματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v