Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατήθηκε στα υψηλά 5ετίας ο S&P

Οριακή άνοδος για Dow, Nasdaq, εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και διττών οικονομικών εξελίξεων σε Κίνα, Ιαπωνία. Εβδομαδιαία κέρδη για τους δείκτες. Απώλειες για πετρέλαιο, χρυσό.

Οριακή άνοδος για Dow, Nasdaq, εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και διττών οικονομικών εξελίξεων σε Κίνα, Ιαπωνία. Ανεπαίσθητη πτώση για S&P. Εβδομαδιαία κέρδη για τους δείκτες. Απώλειες για πετρέλαιο, χρυσό.

Εβδομαδιαία άνοδο 0.4% για Dow, S&P και 0,8% για τον Nasdaq.

Οι οικονομικές εξελίξεις εκτός ΗΠΑ δίχασαν τους επενδυτές καθώς η ανακοίνωση της Ιαπωνικής κυβέρνησης για τη διάθεση 10,3 τρισ. γεν ήτοι 116 δισ. δολαρίων με στόχο την ανάκαμψη της δραστηριότητας στην εγχώρια οικονομία, σκιάστηκε από την απροσδόκητη άνοδο του πληθωρισμού στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός στην Κίνα σημείωσε άλμα κατά 50 μονάδες βάσης στο 2,5%.
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η απότομη άνοδος του δείκτη τιμών δένει τα χέρια της κινεζικής κυβέρνησης όσον αφορά τις προσπάθειες διατήρησης των έντονων ρυθμών ανάπτυξης στην Κίνα.

Στις ΗΠΑ το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε 15,8% στα 48,7 δισ. δολ. τον Νοέμβριο και ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 3,8% στα 231,3 δισ. δολ. ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν 1% στα 182,6 δισ. δολ. Η ανακοίνωση έχει μικρή επίδραση στην επενδυτική ψυχολογία.

Επιπλέον, στα 292 δισ. δολάρια διαμορφώθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού στις ΗΠΑ στο πρώτο τρίμηνο του δημοσιονομικού έτους, σημειώνοντας μείωση 9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Από πλευράς επιχειρηματικών ειδήσεων, τελικά προβλημάτισαν τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου που ανακοίνωσε ο τραπεζικός όμιλος της Wells Fargo καθώς μπορεί να ανακοίνωσε μεγαλύτερη της αναμενόμενης κερδοφορία –αύξηση 24%- ωστόσο το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάστηκε στη μείωση του καθαρού περιθωρίου επιτοκιακού κέρδους.

Στον αντίποδα, ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της American Express μετά την γνωστοποίηση περικοπών 5.400 θέσεων εργασίας και αντίστοιχα κέρδη σημείωσε και η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ford, η οποία ανακοίνωσε την πρόσληψη 2,200 μονίμων υπαλλήλων εντός του 2013.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,5% στα 93,35 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 1,10% στα 1.660 δολ./oz, σημειώνοντας ωστόσο εβδομαδιαία άνοδο 0,7%.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 5% στα 1,74 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 0,1% στα 23,48 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow ενισχύθηκε 0,13%, στις 13.488,43 μονάδες. Ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,01% κλείνοντας στις 1.472,05 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,12% στις 3.125,64 μονάδες.

Στις ευρωαγορές, τα πρωινά αρνητικά πρόσημα βελτιώθηκαν μετά την μείωση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας σε δημοπρασία εντόκων με συνέπεια οι βασικοί δείκτες να κλείσουν σταθεροποιητικά.

Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 0,2% στις 6.114 μονάδες, ο DAX σταθεροποιήθηκε στις 7.713 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε αμετάβλητος στις 3.706 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v