Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνευρες κινήσεις στην Wall Street

Ηπιες εναλλαγές προσήμων χαρακτηρίζουν την σημερινή συνεδρίαση στην Wall Street. Στήριξη προσφέρουν τα ευνοϊκά στατιστικά, έντονη κινητικότητα σε FedEx, Dole, Apple. Πτώση σε Ασία, Ευρώπη και εμπορεύματα.

Μικτές, πολύ περιορισμένες μεταβολές χαρακτηρίζουν την σημερινή συνεδρίαση στην Wall Street. Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με ήπια αρνητικά πρόσημα, στράφηκαν σε ελαφρώς ανοδικά μετά τα καλά στοιχεία από την κατασκευαστική αγορά και αυτή την ώρα οι βασικοί δείκτες κινούνται με ανεπαίσθητες μεταβολές.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,02% στις 13.556 μονάδες, ο S&P κινείται 0,15% χαμηλότερα στις 1.459 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,08% στις 3.176 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με πτώση για πρώτη φορά σε πέντε συνεδριάσεις, «διορθώνοντας» μετά την κατάκτηση πολυετών υψηλών την περασμένη εβδομάδα

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η ανακοίνωση της επιχείρησης παράδοσης δεμάτων FedEx, που θεωρείται «βαρόμετρο» της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ. Η εταιρία υποβάθμισε τους στόχους για το οικονομικό έτος 2013, καθώς περιμένει μείωση κερδών σε σχέση με πέρσι.

Η μετοχή της Dole Food Co. αντιδρά με εκτίναξη 5,8% στην ανακοίνωση πώλησης δύο επιχειρήσεων στην ιαπωνική Itochu έναντι 1,7 δισ. δολ.

Ο τίτλος της Advanced Micro Devices αντιδρά με πτώση 4% στην παραίτηση του οικονομικού διευθυντή του ομίλου.

Στο επίκεντρο παραμένει και η μετοχή της Apple, που έκλεισε χθες σε τιμή ρεκόρ, σε απόσταση αναπνοής από τα 700 δολάρια.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ συρρικνώθηκε το Q2 περισσότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Συγκεκριμένα, το έλλειμμα συρρικνώθηκε κατά 12% στα 117,41 δισ. δολάρια από 133,6 δισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης εμπιστοσύνης του κατασκευαστικού κλάδου των ΗΠΑ αναρριχήθηκε τον Σεπτέμβριο επί 5ο συνεχόμενο μήνα και ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών και πλέον, σύμφωνα με κρίσιμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Ο δείκτης κλίματος που απαρτίζει η ένωση National Association of Home Builders σε συνεργασία με την Wells Fargo, ενισχύθηκε 3 μονάδες στο 40, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο 2006.

Οι traders παρακολουθούν επίσης τα yields στα ισπανικά ομόλογα, που κινούνται υψηλότερα εξαιτίας της απροθυμίας της Μαδρίτης να ζητήσει βοήθεια από τα ταμεία διασώσεων της ευρωζώνης.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,43% στις 5.868 μονάδες, ο DAX 0,75% χαμηλότερα στις 7.348 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 1,15% στις 3.513 μονάδες.

Η κλιμάκωση της γεωπολιτικής διαμάχης μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας άσκησε πιέσεις στις ασιατικές αγορές, που έκλεισαν χαμηλότερα.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου στο Nymex υποχωρεί 85 σεντς στα 95,8 δολ. ανά βαρέλι ενώ του χρυσού «χάνει» 6 δολ. στα 1.763 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v