Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Wall από τις δηλώσεις Bernanke

Απώλειες στη Wall μετά τη δήλωση Bernanke ότι η ευρωπαική κρίση επιβραδύνει την ανάπτυξη στις ΗΠΑ. Σε χαμηλό 30 ημερών το δολάριο. Κέρδη στις ευρωαγορές. "Άλμα" 2,2% για το χρηματιστήριο της Μαδρίτης.

Απώλειες στη Wall μετά τη δήλωση Bernanke ότι η ευρωπαική κρίση επιβραδύνει την ανάπτυξη στις ΗΠΑ. Σε χαμηλό 30 ημερών το δολάριο. Κέρδη στις ευρωαγορές. "Άλμα" 2,2% για το χρηματιστήριο της Μαδρίτης.

Εντάθηκαν αρχικά οι πιέσεις στη Wall καθώς η απόφαση για παράταση του “operation twist” έως και τα τέλη του 2012 δεν ικανοποίησε τους επενδυτές.

Κάτι περισσότερο φαίνεται ότι περίμεναν οι επενδυτές από την διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ καθώς η απόφαση για παράταση του προγράμματος "operation twist" έως και τα τέλη του 2012, οδήγησαν τους δείκτες αρχικά σε απώλειες έως και 0,7%.

Ωστόσο οι πιέσεις στους δείκτες περιορίστηκαν σχετικά γρήγορα με τους δείκτες να γυρίζουν σε θετικό έδαφος, καθώς η Fed ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αγορά $ 267 δισ. μακροπρόθεσμων oμολόγων προκειμένου να δημιουργήσει καθοδικές πιέσεις στα μακροπρόθεσμα επιτόκια.

Αργότερα οι δηλώσεις Bernanke αναφορικά με τις εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία τις οποίες χαρακτήρισε απογοητευτικές ξαναέριξαν στο κόκκινο τους δείκτες στη Wall.

Νωρίτερα, οι δείκτες στη Wall Street διαπραγματεύονταν οριακά χαμηλότερα εν αναμονή των αποφάσεων της Fed για την εφαρμογή μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης.

Σημειώνεται ότι έως και λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, για κάθε δύο ανοδικές μετοχές στη Wall, τρεις υποχωρούσαν ενώ οι συναλλαγές ξεπερνούσαν τα 75 εκατ. τίτλους.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η απόδοση του 2ετούς ισπανικού ομολόγου υποχωρούσε κατά 28 μονάδες βάσης στο 5,01% και η απόδοση του ιταλικού κατά 25 μονάδες στο 4,04%, μετά από πληροφορίες που διέρρευσαν στην αγορά για συζητήσεις των ευρωπαίων ηγετών αναφορικά με την πιθανή χρήση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας για την αγορά ισπανικών και ιταλικών ομολόγων.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της Procter & Gamble υποχωρεί 3% μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας και εσόδων για το 2012 για δεύτερη φορά σε διάστημα μόλις δύο μηνών.

Αντίστοιχα και η μετοχή της Abode Systems σημειώνει την μεγαλύτερη πτώση στον S&P μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων κερδοφορίας και πωλήσεων.

Επιπλέον η μετοχή της NewsCorp. ενισχύεται οριακά μετά την προσφορά 2 δισ. δολ. για την εξαγορά της Consolidated Media Holdings.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί σε χαμηλό 30 ημερών σε σχέση με το ευρώ, στα 1,27 δολ., λίγο πριν το πέρας της διήμερης συνεδρίασης της Fed.

Στα εμπορεύματα η τιμή του πετρελαίου κινείται πτωτικά 2% στα 82,28 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού υποχωρεί 1% στα 1.608 δολ./oz.

Στη Wall, o Dow υποχωρεί 0,1% στις 12.779 μονάδες, ο S&P σημειώνει απώλειες 0,5% στις 1.351 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, χαμηλότερα 0,26% στις 2.922 μονάδες.

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή των κρίσιμων αποφάσεων της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ αναφορικά με την υιοθέτηση επιπλέον μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης.

Αναλυτικά, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε ανοδικά 0,61% στις 5.620 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 0,45% στις 6.392 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε υψηλότερα 0,28% στις 3.127 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια του Νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης ενισχύθηκε 1,53% στις 6.796 μονάδες και ο δείκτης MIB του Μιλάνου σημείωσε άνοδο 2,13% στις 13.732 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v