Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος στην Wall Street λόγω τραπεζών

Θετικά πρόσημα επικρατούν στην Wall μετά τα "φρέσκα" καλά τραπεζικά αποτελέσματα, την μείωση του αριθμού νέων ανέργων κατά 50.000 και τις νέες επιτυχίες της ευρωζώνης στις δημοπρασίες ομολόγων. Ανοδος ευρωαγορών.

Η καλή υποδοχή στα αποτελέσματα της Bank of America και της Morgan Stanley, η βουτιά του αριθμού των νέων ανέργων σε χαμηλό 4ετίας και οι πρόσθετες καλές δημοπρασίες ομολόγων στην ευρωζώνη συνηγορούν σε περαιτέρω άνοδο των βασικών δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου, που κινείται ήδη στα υψηλότερα επίπεδα 6 μηνών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,07% στις 12.588 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,15% στις 1.310 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,33% υψηλότερα στις 2.779 μονάδες.

Πολύ καλή υποδοχή έχουν στην Wall Street τα αποτελέσματα των τραπεζικών κολοσσών Bank of America και Morgan Stanley που αποδείχθηκαν ανώτερα των εκτιμήσεων. Η μετοχή της BofA εκτινάσσεται 14% και της ML ενισχύεται 7% και πλέον.

Πολύ καλά αποτελέσματα ανακοίνωσε και η eBay, γεγονός που προσφέρει πρόσθετη στήριξη στον τεχνολογικό κλάδο.

Ιδιαίτερα ευεργετική είναι και η στατιστική ανακοίνωση από το μέτωπο της απασχόλησης, όπου ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε ανέλπιστα κατά 50.000 την περασμένη εβδομάδα και διαμορφώθηκε στους 352.000 νέους ανέργους. Η πτώση είναι η μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο 2005 και ο αριθμός των νέων ανέργων διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο 2008.

Στις λοιπές μακροοικονομικές ανακοινώσεις, ο πληθωρισμός παρέμεινε στάσιμος τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, ενώ ο αριθμός των ανεγέρσεων νέων κατοικιών και των εκδόσεων οικοδομικών αδειών μειώθηκε τον Δεκέμβριο μετά την μεγάλη αύξηση του περασμένου μήνα.

Στις υπόλοιπες εταιρικές ανακοινωσεις, η μετοχη της Johnson Controls υποχωρεί 7% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ στον αντίποδα η Southwest Airlines κινείται ανοδικά.

Η BankUnited βουλιάζει 12% καθώς εμφανίζεται ότι απέρριψε εκδήλωση ενδιαφέροντος ανταγωνιστικής τράπεζας.

Χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο, με τον δείκτη S&P 500 πάνω από τις 1.300 μονάδες για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο, αντλώντας στήριξη κυρίως από τα αποτελέσματα της Goldman Sachs Group.

Οι προθέσεις του ΔΝΤ να αυξήσει τα πυρομαχικά του για να βοηθήσει την εκτόνωση των παγκόσμιων οικονομικών πιέσεων, καθώς και οι ευνοϊκές εξελίξεις από την ευρωζώνη, συντέλεσαν στην άνοδο.

Η επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό PSI και οι νέες επιτυχείς δημοπρασίες ομολόγων, από την Γαλλία και την Ισπανία, στηρίζουν σε περαιτέρω άνοδο τις ευρωπαϊκές αγορές, σήμερα.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,45% στις 5.728 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,61% στις 6.393 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 1,59% στις 3.317 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v