Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman και τεχνολογία στηρίζουν την Wall Street

Ορισμένα καλά τραπεζικά αποτελέσματα, η ισχύς του τεχνολογικού κλάδου, ευνοϊκά στατιστικά και, κυρίως, οι προθέσεις του ΔΝΤ, στηρίζουν σε άνοδο την Wall. Μικτό κλείσιμο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι προθέσεις του ΔΝΤ να επιτείνει την προσπάθεια ανάκαμψης της διεθνούς οικονομίας κυριαρχούν στις διεθνείς χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Σε συνδυασμό με καλές στατιστικές ανακοινώσεις, την ευρωστη τεχνολογική άνοδο και ορισμένα ευνοϊκά τραπεζικά αποτελέσματα, οι βασικοί δείκτες στην Wall Street καθιερώνουν τα θετικά πρόσημα, μετά από επιφυλακτικό άνοιγμα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,34% στις 12.524 μονάδες, ο S&P εμφανίζει άνοδο 0,46% στις 1.301 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,77% στις 2.749 μονάδες.

Η δήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι σχεδιάζει αύξηση των «πυρομαχικών» του ώστε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των οικονομιών, υποστηρίζει τις προοπτικές επίλυσης της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη και τόνωσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Συγκεκριμένα εκπρόσωπος του ΔΝΤ φέρεται να δήλωσε ότι το Ταμείο σχεδιάζει να αυξήσει τα διαθέσιμα κεφάλαιά του κατά 500 δισ. δολάρια, καθώς εκτιμάται ότι οι ανάγκες χρηματοδότησης παγκοσμίως θα αυξηθούν κατά περίπου 1 τρισ. δολάρια τα προσεχή έτη.

Εν τω μεταξύ, πληθώρα αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου ανακοινώνονται σήμερα.

Κυρίαρχη είναι η ανακοίνωση του τραπεζικού κολοσσού Goldman Sachs ότι τα κέρδη μειώθηκαν στο δ΄ τρίμηνο, εξαιτίας της πτώσης των εσόδων από τις επενδυτικές δραστηριότητες κατά 43%, αλλά αποδείχθηκαν ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Η μετοχή της Goldman ενισχύεται 1,15% στις χρηματιστηριακες συναλλαγές.

Αντιθέτως, ο τίτλος της Bank of New York Mellon υποχωρεί αισθητά καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Αποτελέσματα για την χρήση δ΄ τριμήνου ανακοίνωσαν επίσης η Northern Trust, η Charles Schwab, η State Street και η PNC Financial Services.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης θα κοινοποιήσει τα μεγέθη της η Ebay.

Με άνοδο αντιδρά η Yahoo στην είδηση της αποχώρησης του κ. Jerry Yang, εκ των ιδρυτών του τεχνολογικού κολοσσού.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε υποχώρηση των τιμών παραγωγού Δεκεμβρίου 0,1%, αλλά και αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής Δεκεμβρίου καθώς και βελτίωση στην ψυχολογία του κατασκευαστικού κλάδου.

Εναλλαγές προσήμων χαρακτήρισαν τις συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Θετικά κρίνονται τα αποτελέσματα δημοπρασιών ομολογων από ευρωπαϊκές οικονομίες, ενώ παροδική εκτίναξη προκάλεσαν οι φημολογούμενες εξελίξεις στο ΔΝΤ.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε τελικώς με άνοδο 0,15% στις 5.702 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,34% στις 6.355 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 0,15% στις 3.265 μονάδες.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στην αγορά του χρυσού μετά το ανοδικό σερί με το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου να κινείται 0,51%χαμηλότερα στα 1.647 δολάρια ανά ουγκιά.

Ανοδικά παραμένουν οι αγορές πετρελαίου, με το συμβόλαιο του μαύρου χρυσού 0,74% υψηλότερα στα 101,56 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v