Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Monti: Το ευρώ δεν ευθύνεται για την κρίση χρέους

Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι σημαντική αλλά από δεν επαρκεί για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας, δήλωσε την Τετάρτη ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Monti. Το ευρώ δεν πρέπει να αποτελέσει παράγοντα διάλυσης της Ε.Ε.

Monti: Το ευρώ δεν ευθύνεται για την κρίση χρέους
Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι σημαντική αλλά από μόνη της δεν επαρκεί για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας, δήλωσε την Τετάρτη ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Monti, μεταδίδει το Reuters.

"Πιστεύουμε και οι δύο, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία, ότι η προσκόλληση στη δημοσιονομική πειθαρχία είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Αλλά ωστόσο, δεν είναι μια επαρκής συνθήκη" ανέφερε ο κ. Monti μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας David Cameron.

"Kαι πιστεύουμε και οι δύο, ότι όχι μόνο οι χώρες μας, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση ως ολότητα, πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για να σφυρηλατήσει την οικονομική ενότητα με βιώσιμο τρόπο" σημείωσε ο κ. Monti. 

Νωρίτερα, σε συνέντευξη του στο Vatican Radio, ο κ. Monti δήλωσε οτι η κρίση που αντιμετωπίζει το ευρώ δεν πρέπει να αποτελέσει παράγοντα διάλυσης της Ε.Ε, μετά από τις τεράστιες προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την ένωση της Ευρώπης.

Ο κ. Monti υποστήριξε ότι είναι λάθος να κατηγορείται το ενιαίο νόμισμα γα την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί αν υψωθεί η "σημαία των αξιών" έναντι "των συμφερόντων του νομίσματος", σημείωσε ο κ. Monti, τονίζοντας τις ηθικές αξίες που διαμορφώνουν τη βάση της Ε.Ε, όπως ότι οι πλουσιότερες χώρες πρέπει να βοηθούν αυτές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το ευρώ δεν είναι απλά "ένας τεχνικός παράγοντας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v