Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση Wall χάρη σε στατιστικά και Q1

Καλά αποτελέσματα από blue-chips όπως η J&J και η Goldman, σε συνδυαμό με ευνοϊκά μακροοικονομικά στοιχεία, στηρίζουν σε ανάκαμψη την Wall Street μετά την χθεσινή βουτιά. Κέρδη και στις ευρωαγορές.

Ευνοϊκά στατιστικά στοιχεία για την αγορά ακινήτων και καλά αποτελέσματα από blue-chips όπως η Johnson & Johnson και η Goldman Sachs, στηρίζουν σε ανάκαμψη το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τις έντονες χθεσινές απώλειες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,29% στις 12.237 μονάδες, ο S&P 0,22% στις 2.741 μονάδες, ο Nasdaq 0,22% στις 2.742 μονάδες.

Η Wall Street υπέστη χθες την χειρότερη συνεδρίαση ενός μηνός, όταν η Standard & Poor’s υποβάθμισε τις προοπτικές του αμερικανικού χρέους. Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 140 μονάδων, έχοντας ενδοσυνεδριακά χάσει έως σχεδόν 250 μονάδες.

Σήμερα κυριαρχούν οι καλύτερες των αναμενόμενων ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α΄τριμήνου.

Η Goldman Sachs ενισχύεται 1,6% μετά την κοινοποίηση των μεγεθών της, ενώ η Johnson & Johnson κερδίζει 2,3%.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους μεταξύ άλλων οι τεχνολογικοί κολοσσοί Intel και International Business Machines.

Θετικά αντιδρά και η Texas Instruments (+1,9%) στην δημοσιοποίηση των μεγεθών της, ενώ η Apple ενισχύεται αισθητά μετά την μήνυση εναντίον της Samsung Electronics για «αντιγραφή» των συσκευών iPhone και iPad.

Από το στατιστικό μέτωπο, οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν τον Μάρτιο 7,2% μετά την βουτιά του Φεβρουαρίο, ενώ ο αριθμός των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν επίσης αυξήθηκε αισθητά 11,2%.

Πτωτικές παραμένουν οι τάσεις στην αγορά πετρελαίου, με το συμβόλαιο Μαΐου να υποχωρεί 75 σεντς στα 106,37 δολ. στο Globex.

Και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν από τις μεγάλες απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης, με τον δείκτη FTSE να κερδίζει 0,7% στις 5.911 μονάδες, τον DAX 0,51% στις 7.063 μονάδες, τον CAC 0,85% στις 3.914 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v