Αγοραστικές ευκαιρίες - πετρέλαιο ωθούν τη Wall

Εντονα ανοδικές τάσεις παρατηρούνται στην αμερικανική αγορά, και ιδίως στον Nasdaq, καθώς οι επενδυτές επιδεικνύουν ενδιαφέρον για μετοχές του τεχνολογικού κλάδου που υποχώρησαν σημαντικά στη διάρκεια προηγουμένων συνεδριάσεων. Θετική συνδρομή από την αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου. Άνοδο καταγράφουν και οι ευρωαγορές.

Εντονα ανοδικές τάσεις παρατηρούνται στην αμερικανική αγορά, και ιδίως στον Nasdaq, καθώς οι επενδυτές επιδεικνύουν ενδιαφέρον για μετοχές του τεχνολογικού κλάδου που υποχώρησαν σημαντικά στη διάρκεια προηγουμένων συνεδριάσεων. Άνοδο καταγράφουν και οι ευρωαγορές.

Εξάλλου, στην ανοδική πορεία της Wall Street συνεπικουρεί και η υποχώρηση των τιμών του ”μαύρου χρυσού”.

Ειδικότερα, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν από το ιστορικό υψηλό των 47 δολαρίων το βαρέλι, ύστερα από το ευνοϊκό για τον Ούγκο Τσάβεζ δημοψήφισμα στη Βενεζουέλα, που τον διατηρεί στην εξουσία.

Αυτή τη στιγμή του nymex στη Νέα Υόρκη διαμορφώνεται στα 46,36 δολάρια, ενώ στα 42,68 κινείται το brent στο Λονδίνο.

Εξάλλου, οι μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της αγοράς, καθώς αναμένεται ακόμη να διαπιστωθούν οι επιδράσεις από τον τυφώνα Charley που έπληξε τη Φλόριδα, με τις ζημιές να εκτιμούνται στα 10 δισ. ευρώ.

Αποτελέσματα ανακοίνωσε για το β΄τρίμηνο η Lowe’s, που ήταν αυξημένα σε σχέση με πέρυσι, χωρίς ωστόσο να ικανοποιούν τις προσδοκίες της αγοράς.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις, ο δείκτης μεταποίησης Empire State της Νέας Υόρκης, υποχώρησε δραματικά στο 12,6 τον Αύγουστο από το 35,6 τον Ιούλιο.

Ωστόσο, οι αναλυτές επισημαίνουν το γεγονός ότι ο δείκτης παραμένει πάνω από το μηδέν, στοιχείο που υποδηλώνει ανάπτυξη.

Κέρδη εμφάνισε στο β΄ τρίμηνο η Kmart Holding Corp., έναντι ζημιών πέρυσι, με τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο 6%.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 9918,64 μονάδες με άνοδο 0,95%, κέρδη 1,22% σημειώνει ο Nasdaq στις 1778,59 μονάδες, και ο S&P ενισχύεται 1,03% στις 1075,81 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v