Βουτιά 2% στο Nasdaq λόγω Cisco

Η απογοήτευση για τις μελλοντικές προοπτικές της Cisco Systems, πιέζουν κατακόρυφα τη μετοχή και επιβαρύνουν το κλίμα στην ευπαθή αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, αντισταθμίζοντας τη θετική εικόνα που διέγραψε ο Alan Greenspan στις χθεσινές δηλώσεις του για την αμερικανική οικονομία.

Η απογοήτευση για τις πωλήσεις της Cisco Systems και για τις εκτιμήσεις της εταιρίας για τις μελλοντικές προοπτικές της επιβαρύνουν το κλίμα στην ευπαθή αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, αντισταθμίζοντας τη θετική εικόνα που διέγραψε ο Alan Greenspan στις χθεσινές δηλώσεις του για την αμερικανική οικονομία.

Η Cisco Systems ανακοίνωσε κέρδη τέταρτου οικονομικού τριμήνου, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, οι πωλήσεις της εταιρίας ήταν χειρότερες των προβλέψεων, ενώ η Cisco προειδοποίησε για περαιτέρω επιβράδυνση των πωλήσεων κατά το τρέχον τρίμηνο. Η ανακοίνωση της εταιρίας υψηλής τεχνολογίας ασκεί πιέσεις και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η αναμενόμενη αύξηση των βασικών επιτοκίων διατραπεζικού δανεισμού κατά 0,25% αλλά κυρίως, οι συνοδευτικές ανακοινώσεις της Federal Reserve, οδήγησαν την αμερικανική κεφαλαιαγορά σε σημαντική ενίσχυση, γεγονός που ίσως ασκήσει πιέσεις σήμερα, λόγω αποκομιδής κερδών.

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν ελαφριά ενίσχυση, διαμορφωνόμενες κοντά στα επίπεδα-ρεκόρ των 45 δολ. το βαρέλι. Τα futures του αργού πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης για παράδοση Σεπτεμβρίου ενισχύονται στα 44,62 δολ. το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Walt Disney ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, λόγω ισχυρής κερδοφορίας από τα θεματικά πάρκα στα οποία δραστηριοποιείται.

Η εταιρία λιανικής Abercromble & Fitch ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία δευτέρου τριμήνου, αλλά οι εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα της τρέχουσας περιόδου είναι χαμηλότερες από τις προβλέψεις, γεγονός που αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στην μετοχή της.

Η εταιρία ημιαγωγών National Semiconductor προειδοποίησε πως οι πωλήσεις κατά το τρέχον τρίμηνο θα μειωθούν, λόγω μειωμένης ζήτησης.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 9.892,38 μονάδες με απώλειες 0,53%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq υποχωρεί σημαντικά, κατά 1,88%, στις 1.774,72 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,65%, στις 1.072,05 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,78% στις 4.316,70 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,81% στις 3.504,37 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να δέχεται έντονες πιέσεις και να εμφανίζει απώλειες της τάξεως του 1,58% στις 3.661,99 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v