Κέρδη, αλλά επιφυλακτικές προβλέψεις από Cisco

Εκτίναξη κερδών 41% ανακοίνωσε για το οικονομικό δ’ τρίμηνο η Cisco Systems, αλλά η μετοχή του κολοσσού της πληροφορικής βυθίστηκε εξαιτίας της αύξησης των αποθεμάτων της και των προβλέψεων ότι οι εταιρικοί πελάτες αρχίζουν να γίνονται ”πιο επιφυλακτικοί” για την οικονομία.

Κέρδη, αλλά επιφυλακτικές προβλέψεις από Cisco
Εκτίναξη κερδών 41% ανακοίνωσε για το οικονομικό δ’ τρίμηνο η Cisco Systems, αλλά η μετοχή του κολοσσού της πληροφορικής βυθίστηκε εξαιτίας της αύξησης των αποθεμάτων της κατά 9% και των προβλέψεων ότι οι εταιρικοί πελάτες αρχίζουν να γίνονται ”πιο επιφυλακτικοί” για την οικονομία.

Η Cisco προέβλεψε επίσης ότι οι πωλήσεις της στο τρέχον τρίμηνο, το οικονομικό α’ τρίμηνο 2005, θα είναι από αμετάβλητες έως ελαφρώς ενισχυμένες 2% έναντι του προηγούμενου τριμήνου, χαμηλότερα δηλαδή από τις προβλέψεις των αναλυτών στη Wall Street.

”Οι περισσότεροι διευθυντές με τους οποίους συνομιλώ, έχουν την άποψη ότι η οικονομία αναπτύσσεται με αργούς ρυθμούς και είναι κάπως πιο επιφυλακτικοί απ’ όσο ήταν ένα τρίμηνο πριν,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, John Chambers.

Τα αποθέματα της εταιρίας αυξήθηκαν 9% στο οικονομικό δ’ τρίμηνο. Τα αποθέματα αποτελούν ένα κρίσιμο βαρόμετρο για την κατάσταση στην αγορά εξοπλισμού Ιντερνέτ και άλλων δικτύων. Η αύξηση των αποθεμάτων ήταν η πρώτη ένδειξη προβλημάτων πριν από το σκάσιμο της τεχνολογικής ”φούσκας” το 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v