”Καμπανάκι” για στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας, η ενεργειακή υπηρεσία των βιομηχανικών εθνών και διαχειρίστρια των πετρελαϊκών αποθεμάτων τους, δήλωσε ότι οι τιμές-ρεκόρ του πετρελαίου πλήττουν την οικονομία και ότι τα στρατηγικά αποθέματα είναι έτοιμα προς χρήση, εάν χρειαστεί.

”Καμπανάκι” για στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου
Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (International Energy Agency-ΙΕΑ), η ενεργειακή υπηρεσία των βιομηχανικών εθνών και διαχειρίστρια των πετρελαϊκών αποθεμάτων τους, δήλωσε ότι οι τιμές-ρεκόρ του πετρελαίου πλήττουν την οικονομία και ότι τα στρατηγικά αποθέματα είναι έτοιμα προς χρήση, εάν χρειαστεί.

”Οι τρέχουσες τιμές του πετρελαίου εμπνέουν ανησυχία και προκαλούν οικονομική ζημιά”, αναφέρει η υπηρεσία, που εδρεύει στο Παρίσι, στην έκθεση Αυγούστου. ”Περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια βαρέλια από τα στρατηγικά αποθέματα της ΙΕΑ είναι έτοιμα να αξιοποιηθούν, εφόσον χρειαστεί”.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη έχουν αυξηθεί 37% φέτος, φτάνοντας στο ρεκόρ των 45,04 δολαρίων χθες, σε ένα βαθμό επειδή η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από όση αναμενόταν.

Στη μηνιαία έκθεσή της η ΙΕΑ αναφέρει ότι η ζήτηση φέτος θα κινηθεί στα 82,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, 700.000 περισσότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη του Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v