Νέες πιέσεις στη Wall από Hewlett Packard

Πιέσεις δέχεται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά και ιδίως ο κλάδος της τεχνολογίας, καθώς στην χθεσινή απογοήτευση των επενδυτών για τα αποτελέσματα της Cisco, προστίθενται τα αποτελέσματα της Hewlett Packard και η νέα ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών.

Πιέσεις δέχεται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά και ιδίως ο κλάδος της τεχνολογίας, καθώς στην χθεσινή απογοήτευση των επενδυτών για τα αποτελέσματα της Cisco, προστίθενται τα αποτελέσματα της Hewlett Packard και η νέα ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου, στα futures για παράδοση Σεπτεμβρίου διαμορφώνονται στα 44,97 δολ. το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης μετά από τις νέες ταραχές στο Ιράκ, ενώ στην αγορά του Λονδίνου, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται στα 41,87 δολ. το βαρέλι.

Στις μακροοικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας, οι πωλήσεις λιανικής των αμερικανικών επιχειρήσεων ενισχύθηκαν κατά 0,7% τον Ιούλιο, έναντι εκτιμήσεων για ενίσχυση κατά 1,1% ενώ οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων, στις 333.000 αιτήσεις.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, οι επενδυτές έδειξαν τις διαθέσεις τους απέναντι στη μετοχή της Hewlett Packard πολύ πριν το άνοιγμα της Wall Street, στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες συναλλαγών, αντιδρώντας στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της εταιρίας, τα οποία δεν ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου της τάξεως των 24 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 31 σεντς, ενώ ανακοίνωσε επίσης πως προσδοκά κέρδη 35-39 σεντς ανά μετοχή για το τρέχον τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 43 σεντς. Η τιμή της μετοχής της διαμορφώνεται ήδη σε επίπεδα, 8% χαμηλότερα.

Κερδοφορία τριμήνου ανακοίνωσε μια ακόμη εταιρία του Dow Jones, η Wal-Mart. Η μεγαλύτερη εταιρία λιανικού εμπορίου του κόσμου ανακοίνωσε κέρδη δευτέρου τριμήνου της τάξεως των 2,7 δισ. δολ. ή 62 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 61 σεντς. Τα έσοδα της εταιρίας στο τρίμηνο, ανήλθαν σε 69,7 δισ. δολ.

Εντός της ημέρας, αναμένονται επίσης αποτελέσματα τριμήνου από την Target, την δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία λιανικού εμπορίου των ΗΠΑ και από την εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών Dell.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 9.894,52 μονάδες με απώλειες 0,43%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,75%, στις 1.769,14 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,34%, στις 1.072,11 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, οριακές μεταβολές εμφανίζουν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,15% στις 4.318,40 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,26% στις 3.494,01 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.655,02 μονάδες με απώλειες 0,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v