Πιέσεις σε Wall Street από πετρέλαιο, τεχνολογία

Διευρύνονται οι πιέσεις για τη Wall Street των ΗΠΑ, αφού τα αποτελέσματα της Hewlett Packard, αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία δεν ικανοποίησαν την ”αγορά”, ενώ το αρνητικό κλίμα επιτείνει η νέα αναρρίχηση του αργού στην τιμή ρεκόρ των 45,5 δολαρίων. Θετικό ”κλείσιμο” για FTSE 100, αρνητική συνεδρίαση για Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Διευρύνονται οι πιέσεις για τη Wall Street αφού στις ”διαθέσεις” των επενδυτών βαραίνουν τα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και οι ενισχυμένες πετρελαικές τιμές, ενώ τα μακροοικονομικά νέα που ανακοινώθηκαν δεν ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αναλυτικότερα, πτωτικά (17%) κινείται η μετοχή της Hewlett Packard. Η εταιρία ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου της τάξεως των 24 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 31 σεντς, ενώ ανακοίνωσε επίσης πως προσδοκά κέρδη 35-39 σεντς ανά μετοχή για το τρέχον τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 43 σεντς.

Εξάλλου, κερδοφορία τριμήνου ανακοίνωσε μια ακόμη εταιρία του Dow Jones, η Wal-Mart. Η μεγαλύτερη εταιρία λιανικού εμπορίου του κόσμου ανακοίνωσε κέρδη δευτέρου τριμήνου της τάξεως των 2,7 δισ. δολ. ή 62 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 61 σεντς. Τα έσοδα της εταιρίας στο τρίμηνο, ανήλθαν σε 69,7 δισ. δολ.

Απώλειες σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι της Intel αλλά και της Oracle, ενώ αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία τους για περαιτέρω διεύρυνση της πτώσης στη συνέχεια της συνεδρίασης.

Εξάλλου, υψηλότερα κινούνται οι πετρελαικές τιμές, με αφορμή την αυξανόμενη ανησυχία για την ένταση στο Ιράκ, το ζήτημα της Yukos, αλλά και τους τυφώνες που πλήτουν τον κόλπο του Μεξικού, περιορίζοντας την παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Στις 9.840 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης Dow Jones, καταγράφοντας απώλειες ύψους 0,98%, ενώ πτώση 1,27% σημειώνει ο Nasdaq, στις 1.759 μονάδες.

Εξάλλου, πτώση 0,83% καταγράφει ο S&P 500, στις 1.061 μονάδες.

Στην Ευρώπη, κέρδη 0,37% κατέγραψε ο FTSE 100, στις 4.328 μονάδες, ενώ απώλειες 0,25% σημείωσε ο CAC 40, στις 3.494 μονάδες.

Απώλειες (0,57%) και για τον DAX, που ”έκλεισε” στις 3.658 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι τιμές του αμερικανικού αργού κινούνται στα επίπεδα των 45,4 δολαρίων ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v