Βενεζουέλα: Ο Chavez ”επιβίωσε” στο δημοψήφισμα

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Hugo Chavez, έχοντας ήδη ”επιβιώσει” από ένα πραξικόπημα και μια δίμηνη πετρελαϊκή απεργία, εξασφάλισε τη νίκη και στο δημοψήφισμα που προκάλεσε η αντιπολίτευση, στην προσπάθεια να τον ”ρίξει” δύο χρόνια πριν από την επίσημη λήξη της θητείας του.

Βενεζουέλα: Ο Chavez ”επιβίωσε” στο δημοψήφισμα
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Hugo Chavez, έχοντας ήδη ”επιβιώσει” από ένα πραξικόπημα και μια δίμηνη πετρελαϊκή απεργία, εξασφάλισε τη νίκη και στο δημοψήφισμα που προκάλεσε η αντιπολίτευση, στην προσπάθεια να τον ”ρίξει” δύο χρόνια πριν την επίσημη λήξη της θητείας του.

Το 58% των ψηφοφόρων ζήτησε την παραμονή του Chavez στην εξουσία, έναντι 42% που τάχθηκαν κατά, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε στο Καράκας το εθνικό εκλογικό συμβούλιο.

Στο δημοψήφισμα, που διήρκησε περισσότερες από 18 ώρες, συμμετείχε το 60% των 14 εκατομμυρίων ψηφοφόρων της χώρας.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου που είχαν εκτιναχθεί σε νέα ύψη, καθώς επικρατούσαν ανησυχίες για επιπτώσεις του δημοψηφίσματος στην προσφορά πετρελαίου της χώρας, υποχώρησαν 38 σεντς αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Δυτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι ”μολονότι η επικράτηση του Chavez ίσως δεν είναι μακροπρόθεσμα θετική, βραχυπρόθεσμα αναμένεται να φέρει κάποια σταθερότητα όσον αφορά την προσφορά πετρελαίου, αλλά και την εξυπηρέτηση του χρέους της λατινοαμερικάνικης χώρας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v