Πετρέλαιο, Hewlett Packard ”μάτωσαν” τη Wall

Η σημαντική υποχώρηση που σημείωσαν οι τίτλοι της Hewlett Packard, η εκτόξευση της τιμής του μαύρου χρυσού, αλλά και τα μακροοικονομικά νέα, που δεν ικανοποίησαν την ”αγορά”, οδήγησαν χαμηλότερα τους δείκτες στη Wall Street και ιδιαίτερα το Nasdaq. Στα 45,5 δολάρια ανά βαρέλι η τιμή του αργού.

Η σημαντική υποχώρηση που σημείωσαν οι τίτλοι της Hewlett Packard, η εκτόξευση της τιμής του μαύρου χρυσού, αλλά και τα μακροοικονομικά νέα, που δεν ικανοποίησαν την ”αγορά” οδήγησαν χαμηλότερα τους δείκτες στη Wall Street και ιδιαίτερα το Nasdaq. Στα 45,5 δολάρια ανά βαρέλι η τιμή του αργού.

Aναλυτικότερα, απώλειες ύψους 13,32% κατέγραψε η μετοχή της Hewlett Packard. Η εταιρία ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου της τάξεως των 24 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 31 σεντς, ενώ ανακοίνωσε επίσης πως προσδοκά κέρδη 35-39 σεντς ανά μετοχή για το τρέχον τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 43 σεντς.

Σημειώνεται πως από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το Dow οι 24 κινήθηκαν καθοδικά.

Πτώση σημείωσαν επίσης οι τίτλοι της Cisco, της Cyderronics αλλά και της Corning.

Aντίθετα, κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές της Wal Mart.

Εξάλλου, στην τιμή ρεκόρ των 45,5 δολαρίων ανά βαρέλι ”αναρριχήθηκε” το αμερικανικό αργό, ενώ το brent ”έφθασε” τα 41,5 δολάρια ανά βαρέλι. Κύκλοι της αγοράς αποδίδουν τη νέα ενίσχυση στα γνώριμα θέματα της Yukos, της εντεινόμενης ανασφάλειας αναφορικά με το Ιράκ, αλλά και στους τυφώνες που πλήττουν τον κόλπο του Μεξικό, περιορίζοντας την παραγωγή των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή πραγματοποιούνται προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα, δεδομένο που προκαλεί πονοκέφαλο στους αναλυτές, αφού μια επανεκλογή του Τσάβες πιθανόν θα οδηγήσει σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στα μακροοικονομικά νέα, αύξηση κατά 0,7% σημείωσαν οι πωλήσεις λιανικής των αμερικανικών επιχειρήσεων τον Ιούλιο, έναντι εκτιμήσεων για ενίσχυση κατά 1,1% και αντίστοιχης μείωσης κατά 1,1% τον Ιούνιο.

Ελαφριά μείωση παρατηρήθηκε στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 333.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Αυγούστου, έναντι προσδοκιών για αύξηση στις 340.000 αιτήσεις από την προηγούμενη μέτρηση, που είχε εμφανίσει 336.000 αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας.

Στις 9.814 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow καταγράφοντας απώλειες ύψους 1,24%%, ενώ πτώση 1,68% σημείωσε ο Nasdaq, στις 1.752 μονάδες.

Πιέσεις (1,17%) δέχθηκε και ο S&P 500, στις 1.063 μονάδες.

Εξάλλου, απώλειες 1,20 σημείωσε το δικαίωμα του ΟΤΕ, στα 5,77 δολάρια, ενώ πτώση 2,3% κατέγραψε το δικαίωμα της Εθνικής, στα 4,25 δολάρια.

Αντίθετα κέρδη 0,59% για την 3Ε, στα 23,79 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v