Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές τάσεις στην Wall εν αναμονή του Q3

Με θετικά πρόσημα άνοιξε η Wall μετά την ευχάριστη έκπληξη από την απασχόληση, και ο Dow Jones άγγιξε προς στιγμήν τις 11.000 μονάδες, αλλά τα πρόσημα στρέφονται σε ήπια πτώση στη συνέχεια, με το βλέμμα στο Q3.

Με θετικά πρόσημα άνοιξε το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την ευχάριστη έκπληξη από την απασχόληση, και ο δείκτης Dow Jones άγγιξε προς στιγμήν τις 11.000 μονάδες, αλλά τα πρόσημα στράφηκαν σε ήπια πτώση στη συνέχεια, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την επίσημη έναρξη των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου από τις μεγάλες εισηγμένες ΗΠΑ και Ευρώπης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,2% στις 10.945 μονάδες, ο S&P 0,25% στις 1.157 μονάδες, ο Nasdaq 0,33% στις 2.372 μονάδες.

Ο αριθμός των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας μειώθηκε αιφνιδιαστικά την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ κατά 11.000 στις 445.000.

Η χθεσινή συνεδρίαση επεφύλασσε μικτό κλείσιμο για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με πιέσεις στον Nasdaq λόγω έντονης πτώσης ορισμένων μετοχών λογισμικών και αποθήκευσης δεδομένων.

Η παραδοσιακή έναρξη του Q3 θα έλθει μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, με την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της Alcoa.

Η PepsiCo (-1,2%) ανακοίνωσε αύξηση 12% στα καθαρά κέρδη γ΄τριμήνου αλλά υποβάθμισε ελαφρώς τις προβλέψεις για το έτος.

Οι αλυσίδες λιανεμπορίου επίσης κοινοποιούν τα μεγέθη πωλήσεων Σεπτεμβρίου. Η Stage Stores υποχωρεί ελαφρώς μετά την ανακοίνωση αύξησης πωλήσεων 1,8% στον μήνα.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, όπως αναμενόταν ευρύτατα, τόσο η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης όσο και της Αγγλίας κράτησαν αμετάβλητα τα επιτόκια.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,4% στις 5.704 μονάδες, ο DAX 0,65% στις 6.311 μονάδες, ο CAC 0,85% στις 3.796 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v