Τρομοκρατικές πιέσεις στη Wall

Οι απειλές για τρομοκρατικό χτύπημα εντός των ΗΠΑ και οι υψηλές τιμές του πετρελαίου αποθαρρύνουν τους Αμερικανούς επενδυτές από ενδεχόμενες τοποθετήσεις, ασκώντας πιέσεις στην αμερικανική κεφαλαιαγορά.

Οι απειλές για τρομοκρατικό χτύπημα εντός των ΗΠΑ και οι υψηλές τιμές του πετρελαίου αποθαρρύνουν τους Αμερικανούς επενδυτές από ενδεχόμενες τοποθετήσεις, ασκώντας πιέσεις στην αμερικανική κεφαλαιαγορά.

Οι ”ασυνήθιστα” συγκεκριμένες πληροφορίες του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικής Ασφάλειας, Tom Ridge, οι οποίες αφορούν ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις σε κτίρια χρηματοοικονομικών εταιριών και ιδρυμάτων, όπως το ίδιο το NYSE και τα μέγαρα των Citigroup και Prudential, έχουν τρομοκρατήσει τους επενδυτές αλλά και τις εν λόγω εταιρίες.

Ο κ. Rigby ανέβασε το επίπεδο επαγρύπνησης για τρομοκρατική ενέργεια σε ”πορτοκαλί” στην Ουάσιγκτον και το Νew Jersey. Άλλα κτίρια που αποτελούν ενδεχόμενους στόχους της αλ-Κάιντα, είναι το κτίριο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Επιπροσθέτως, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου διαμορφώθηκαν σε νέα υψηλά επίπεδα, στα οποία σταθεροποιούνται. Το συμβόλαιο για παράδοση Σεπτεμβρίου εκτινάχθηκε έως και τα 43,92 δολ. το βαρέλι για να υποχωρήσει αργότερα στα 43,50 δολ.

Ως εκ τούτου, οι μετοχές των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων – πιθανών στόχων αναμένεται να δεχτούν πιέσεις ενώ, ενδιαφέρον εκτιμάται από τους αναλυτές, πως θα προσελκύσουν οι μετοχές των εταιριών που σχετίζονται με συστήματα ασφαλείας και παρακολούθησης.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Cox Enterprises ανακοίνωσε την πρόθεσή της αν καταβάλλει τίμημα 32 δολ. ανά μετοχή στους μετόχους της θυγατρικής Cox Communications για την απόσυρση του μετοχικού της κεφαλαίου από την δημόσια διαπραγμάτευση.

Ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσει και η μετοχή της Sportsline.com μετά από ανακοίνωση της εξαγοράς της από την Viacom.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.107 μονάδες με απώλειες 0,32%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,88%, στις 1.870,72 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,34%, στις 1.097,95 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,30% στις 4.399,90 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,91% στις 3.613,92 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.847,62 μονάδες με απώλειες 1,22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v