Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Κρατάει" τις 11.000 μονάδες ο Dow Jones

Διατηρώντας πορεία ήπιας αλλά σταθερής ανόδου, ο Dow Jones δείχνει να κατοχυρώνει τις 11.000 μ., βοηθούμενος από την συμφωνία στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων Q1.

Διατηρώντας την πορεία συγκρατημένης αλλά σταθερής ανόδου των τελευταίων εβδομάδων, ο δείκτης Dow Jones επιχειρεί να κατοχυρώσει τις 11.000 μονάδες, βοηθούμενος από την επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά την ελληνική κρίση.

Οι ελπίδες καλών ανακοινώσεων εταιρικών κερδών για το Q1 σε συνδυασμό με μια ακόμη έξαρση σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, συνηγορούν στις θετικές διαθέσεις.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.016 με άνοδο 0,17% ο S&P κερδίζει 0,22% στις 1.197 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,16% στις 2.458 μονάδες.

Οι υπουργοί της ευρωζώνης υπέγραψαν πακέτο διάσωσης ύψους 30 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, αλλά πάντως τόνισαν ότι η Αθήνα δεν έχει ακόμη ζητήσει ενεργοποίηση του προγράμματος.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι άμεσοι φόβοι των επενδυτών για την Ελλάδα εκτονώνονται και στις ευρωπαϊκές αγορές οι τράπεζες άντλησαν σημαντικά κέρδη.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,12% στις 5.777, ο DAX 0,02% υψηλότερα στις 6.258 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε αμετάβλητος.

Τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης α΄τριμήνου των εισηγμένων εταιριών σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία.

Η Alcoa ανοίγει σήμερα επίσημα τον «χορό» με την δημοσιοποίηση των μεγεθών της μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στην Wall Street.

Σημαντική είναι η δραστηριότητα και στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Η Mirant εκτινάσσεται 13% μετά την απόφαση εξαγοράς της RRI Energy, που δημιουργεί δυνατότητες ανάδειξης μιας από τις μεγαλύτερες ενεργειακές επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

Η Palm εκτινάσσεται 8,7% μετά την φημολογία ότι θα ζητήσει προσφορές για την εξαγορά της μέσα στην εβδομάδα.

Η California Pizza Kitchen κερδίζει 4,2% καθώς επιβεβαίωσε ότι μελετά πώλησή της και αναβάθμισε τους στόχους κερδών α΄τριμήνου.

Ο κολοσσός στον εξοπλισμό Caterpillar αντιδρά με άνοδο 4% στην αναβάθμιση της σύστασης για την μετοχή..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v