Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Πρώτη συνεδρίαση του μήνα με τους αγοραστές να επανέρχονται στο προσκήνιο μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα και την αισθητή βελτίωση στον κλάδο της μεταποίησης.

Πρώτη συνεδρίαση του μήνα με τους αγοραστές να επανέρχονται στο προσκήνιο μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα και την αισθητή βελτίωση στον κλάδο της μεταποίησης. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Μάλλον οι επενδυτές φαίνεται να ξέχασαν για λίγο, τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας και τις όποιες αμφιβολίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας... επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους στα σαφώς βελτιωμένα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης μεταποίησης ISM διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο, σε υψηλό Αυγούστου 2004, στο 58,4 έναντι 54,9 τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι κάθε μέγεθος άνω του 50 υποδεικνύει ανάπτυξη του κλάδου.

Επιπλέον το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall τόνωσαν και τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα του ενεργειακού κολοσσού Exxon Mobil.

Αναλυτικά η Exxon Mobil, ανακοίνωσε το δ’ τρίμηνο, κέρδη ύψους 6,05 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 18% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Σημειώνεται ότι το 45% των εισηγμένων στον S&P, έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα των οποίων τα κέρδη στο σύνολο τους είναι υψηλότερα κατά 206% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο η μεγάλη αύξηση στα κέρδη οφείλεται κυρίως στον περιορισμό του κόστους παραγωγής των επιχειρήσεων και όχι τόσο σε επενδύσεις που έχει ανάγκη η οικονομία.

Πτώση για το δολάριο έναντι του ευρώ με την τιμή του πετρελαίου να ενισχύεται κοντά 2,5% στις αγορές με τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Exxon Mobil να κερδίζουν 2% και 3% αντίστοιχα.

Επιπλέον, ο τραπεζικός δείκτης KBW ενισχύεται λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης 1%, με τις μετοχές –ενδεικτικά – των Bank of America και Wells Fargo να κερδίζουν 1% και 1,2%.

Άνοδος 2,6% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 74,79 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της ενισχύεται 1,9% στα 23,62 δολάρια ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει οριακή πτώση 0,2% στα 4,46 δολάρια. Κέρδη 0,4% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 6,91 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 1,18% στις 10.185,98 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 1,42% στις 1.089,16 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 1,11% στις 2.171,20 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,14% στις 5.247 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 0,81% στις 5.654 μονάδες, ενώ ο CAC απεκόμισε κέρδη 0,6% στις 3.762 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v