Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street

Περιορίζονται τα κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο στην τελευταία χρηματιστηριακή ημέρα της εβδομάδας, παρά τα ανέλπιστα καλά στοιχεία από το μέτωπο της απασχόλησης και της βιομηχανίας.

Περιορίζονται τα κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο στην τελευταία χρηματιστηριακή ημέρα της εβδομάδας, παρά τα ανέλπιστα καλά στοιχεία από το μέτωπο της απασχόλησης και της βιομηχανίας.

Κυρίως η θεαματική βελτίωση στην εικόνα της αγοράς εργασίας προκάλεσε, αρχικά, εκτίναξη στους αμερικανικούς δείκτες, καθώς γίνεται πλέον ορατή η πιθανότητα να επέλθει σύντομα βελτίωση στην απασχόληση.
 
Η ανέλπιστη αύξηση στις βιομηχανικές δαπάνες που ανακοινώθηκε στη συνέχεια, επέτεινε την άνοδο μέχρι και το μέσο της συνεδρίασης.

Στο κρίσιμο μέτωπο της ανεργίας, οι Αμερικανοί εργοδότες απόλυσαν 11.000 εργαζόμενους τον Νοέμβριο, πολύ λιγότερους από τους 130 χιλιάδες που αναμενόταν και τους 11 χιλιάδες του προηγούμενου μήνα. Το ποσοστό της ανεργίας διολίσθησε στο 10% από 10,2%.

Από τον περσινό Δεκέμβριο, που «αγρίεψε» η ύφεση, έχουν χαθεί 7,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, αλλά ο ρυθμός των απολύσεων επιβραδύνεται αισθητά από τις αρχές της φετινής χρονιάς.

Ο δείκτης Dow Jones με πτώση 0,20% στις 10.337 μονάδες, S&P με απώλειες 0,4% στις 1.099 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,25% στις 2.178 μονάδες.
 
Περιορισμένη άνοδος αλλά σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο τομές βαριάς βιομηχανίας καθώς και τραπεζών.

Αναλόγως και οι ευρωαγορές «γύρισαν» μετά τα αμερικανικά στοιχεία αισθητά υψηλότερα.

Αναλυτικά, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,18% στις 5.322,36 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με άνοδο 0,82% στις 5.814,65 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 1,25% στις 3.846,62 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v