Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο δείκτης υπηρεσιών συγκρατεί τη Wall

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall μετά την αιφνιδιαστική διολίσθηση του δείκτη υπηρεσιών σε συρρίκνωση, που ανέτρεψε αρχικά τον θετικό αντίκτυπο άλλων εξελίξεων και ειδικά της απόφασης της BofA να ξεχρεώσει στην κυβέρνηση.

Σταθεροποιητικά διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες στην Wall Street, μετά τα στοιχεία που έδειξαν αιφνιδιαστική διολίσθηση του δείκτη υπηρεσιών των ΗΠΑ σε επίπεδα συρρίκνωσης τον Νοέμβριο, ανατρέποντας τον θετικό αντίκτυπο άλλων εξελίξεων και ειδικά της απόφασης της BofA να ξεχρεώσει στην κυβέρνηση.

Από την αρχή της συνεδρίασης, την μεγαλύτερη ώθηση προσέφερε η απόφαση της Bank of America να αποπληρώσει τα κεφάλαια διάσωσης που έλαβε από το κράτος καθώς και η αναθέρμανση των εξαγορών και συγχωνεύσεων με την συμφωνία Comcast και GE.

Ωστόσο η αιφνίδια διολίσθηση του δείκτη ISM υπηρεσιών σε φάση συρρίκνωσης, αφαίρεσε τα αρχικά κέρδη και δημιουργεί μικτή εικόνα στους βασικούς δείκτες.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα μόλις 0,01% στις 10.451 μονάδες, ο S&P με άνοδο 0,03% στις 1.109 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,32% στις 2.109 μονάδες.

Θετικός ήταν ο αντίκτυπος από τις υπόλοιπες μακροοικονομικές ανακοινώσεις, καθώς σημειώθηκε νέα πτώση στις αρχικές αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, που δημιούργησε καλές προσδοκίες ενόψει της αυριανής κρίσιμης ανακοίνωσης για το μηνιαίο ποσοστό της ανεργίας.

Στις διεθνείς αγορές, ο παγκόσμιος δείκτης MSCI ενισχύθηκε επί τέταρτη συνεχόμενη μέρα. Ακολουθώντας την Wall Street, οι ευρωαγορές απώλεσαν τα περισσότερα κέρδη τους μετά την «βουτιά» του αμερικανικού δείκτη υπηρεσιών.

Αναλυτικά στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,18% στις 246,33 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,27% στις 5.313 μονάδες και ο CAC με οριακή άνοδο 0,08% στις 3.799,11 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v