Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Γιορτή" στη Wall με τα στοιχεία ανεργίας

Η θεαματική βελτίωση στην εικόνα της αγοράς εργασίας ΗΠΑ προκαλεί «γιορτή» σε Wall και ευρωαγορές, καθώς γίνεται πια ορατή η προοπτική βελτίωσης σε απασχόληση και οικονομία. Τις 10.500 κατακτά ο Dow Jones. 

Η θεαματική βελτίωση στην εικόνα της αγοράς εργασίας προκαλεί «γιορτή» στους αμερικανικούς δείκτες, καθώς γίνεται πλέον ορατή η πιθανότητα να επέλθει σύντομα βελτίωση στην απασχόληση και συνακόλουθα στην οικονομική ανάκαμψη.

Οι Αμερικανοί εργοδότες απόλυσαν 11.000 εργαζόμενους τον Νοέμβριο, πολύ λιγότερους από τους 130 χιλιάδες που αναμενόταν και τους 11 χιλιάδες του προηγούμενου μήνα. Το ποσοστό της ανεργίας διολίσθησε στο 10% από 10,2%.

Από τον περσινό Δεκέμβριο, που «αγρίεψε» η ύφεση, έχουν χαθεί 7,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, αλλά ο ρυθμός των απολύσεων επιβραδύνεται αισθητά από τις αρχές της φετινής χρονιάς.

Μετά το σημερινό θετικό «σοκ», υπάρχουν πλέον σοβαρές ελπίδες η αγορά εργασίας των ΗΠΑ να αρχίσει και πάλι να αναπτύσσεται και να προσδώσει πειστική ισχύ στους ρυθμούς οικονομικής ανάκαμψης.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων του Νοεμβρίου, τα futures της Wall Street εκτινάχθηκαν 1% και πλέον.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,3% και κινείται πάνω από τις 10.500 μονάδες , ο S&P κερδίζει 1,57% στις 1.117 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,78% στις 2.211 μονάδες.

Αναλόγως και οι ευρωαγορές «γύρισαν» αισθητά υψηλότερα και μετά από ένα πρωινό σε διορθωτική πορεία, κινούνται αυή την ώρα με άνοδο πέριξ του 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v