Τεχνητή ανάκαμψη στη Wall

Ύστερα από τις υψηλές απώλειες των προηγουμένων συνεδριάσεων, και καθώς το πετρέλαιο ακολουθεί διορθωτικές τάσεις μετά από την επικράτηση σχετικής ηρεμίας στο γεωπολιτικό σκηνικό, οι επενδυτές επιδεικνύουν αγοραστικό ενδιαφέρον σε μετοχές ιδιαίτερα του τεχνολογικού κλάδου. Κλίμα ανόδου και στις ευρωαγορές.

Ύστερα από τις υψηλές απώλειες των προηγουμένων συνεδριάσεων, και καθώς το πετρέλαιο ακολουθεί διορθωτικές τάσεις μετά από την επικράτηση σχετικής ηρεμίας στο γεωπολιτικό σκηνικό, οι επενδυτές επιδεικνύουν αγοραστικό ενδιαφέρον σε μετοχές ιδιαίτερα του τεχνολογικού κλάδου.

Κλίμα ανόδου επικρατεί και στις ευρωαγορές.

Στη διαμόρφωση θετικού κλίματος στην αμερικανική αγορά, σημαντική επίδραση έχει και η αύξηση της κερδοφορίας της Home Depot κατά 21%, καθώς και οι αισιόδοξες εκτιμήσεις της για το έτος.

Παράλληλα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της Hewlett-Packard, με τους αναλυτές της First Call να κάνουν λόγο για κέρδη ύψους 34 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 29 σεντς πέρυσι.

Αντίθετα, από το υπουργείο Εμπορίου ανακοινώθηκε ότι οι νέες κατοικίες υποχώρησαν κατά 2,1% τον Απρίλιο, διαμορφούμενες στα 1,97 εκατ., επίπεδο οριακά χαμηλότερο σχετικά με τις εκτιμήσεις.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,48% στις 9954,74 μονάδες, κέρδη 1,09% καταγράφει ο Nasdaq στις 1897,07 μονάδες και ο S&P κινείται υψηλότερα κατά 0,63% στις 1090,89 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v