Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια κέρδη Wall χάρη σε τεχνολογία, κατασκευές

Θετική εικόνα επικρατεί στη Wall Street, χάρη στην ανέλπιστη, μεγάλη, αύξηση στις κατασκευές νέων οικιών και την αποφασιστική αντίδραση του τεχνολογικού κλάδου. Πτώση στις ευρωαγορές

Θετική εικόνα επικρατεί στη Wall, με την ανέλπιστη μεγάλη αύξηση στις κατασκευές νέων οικιών να "μάχεται" με τις δυσμενείς προοπτικές κολοσσών όπως Alcoa και Nokia.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζει ο τεχνολογικός κλάδος, που διαμορφώνεται από την αρχή της συνεδρίασης με θετικά πρόσημα, σε αντίθεση με την μικτή εικόνα που χαρακτηρίζει τους υπόλοιπους επιμέρους κλάδους.

Πιέσεις ασκούν οι τραπεζικές μετοχές, εξαιτίας της προειδοποίησης της AmEx για αύξηση των επισφαλειών στις πιστωτικές κάρτες.

Στον αντίποδα, η ανακοίνωση αναπάντεχης, αισθητής, ανόδου στις ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών από τα ιστορικά χαμηλά, στηρίζει τα θετικά πρόσημα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,41 στις 7.246 μονάδες, ο S&P 0,8% στις 759 μονάδες, και ο Nasdaq 1,42% στις 1.429 μονάδες.

Η American Express ανακοίνωσε ότι στο 5,3% των πιστωτικών καρτών υπάρχουν καθυστερήσεις τουλάχιστον 30 ημερών στην πληρωμή δόσης, έναντι 4,7% τον Δεκέμβριο και 5,1% τον Ιανουάριο.

Η μετοχή της Alcoa υποχωρεί 12% κατόπιν ανακοίνωσης μείωσης του μερίσματος και προειδοποίησης για την κερδοφορίας της.

Πτωτική εικόνα επικρατεί και στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE να υποχωρεί 1,2%, τον DAX 1,35% και τον CAC 1,72%.

Στα ασιατικά χρηματιστήρια κυριάρχησαν τα θετικά πρόσημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v