Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall για 5η συνεδρίαση

Κέρδη αποκομίζουν επί 5η συνεδρίαση οι διεθνείς αγορές, μετά τις εκτιμήσεις για πιθανή ανάκαμψη φέτος από Fed και τις δηλώσεις της Barclay΄s για "εύρωστο" ξεκίνημα στο 2009. Ανοδος 1% στη Wall - 2% στις ευρωαγορές.

Κέρδη αποκομίζουν επί 5η συνεδρίαση τα διεθνή χρηματιστήρια, με την Group of 20 να δεσμεύεται να «καθαρίσει» τα τοξικά ενεργητικά, τον διοικητή της Federal Reserve, Ben S. Bernanke να δηλώνει ότι η ύφεση ίσως λήξει φέτος και την Barclays να ανακοινώνει «εύρωστο» ξεκίνημα στο 2009.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,6% στις 7.339 μονάδες, ο S&P 1,81% στις 770 μονάδες, και ο Nasdaq υποχωρεί ανεπαίσθητα 0,03% στις 1.431 μονάδες.

Στις διεθνείς αγορές MSCI World κερδίζει 1,3%, αποκομίζοντας κέρδη 11% από τις 9 Μαρτίου.

Η μετοχή της Barclays εκτινάσσεται 20%, «τραβώντας» σε αισθητή ανάκαμψη τον τραπεζικό κλάδο.

Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις της έχουν καλή εμφάνιση μέχρι στιγμής στο 2009, κάτι ανάλογο με τις ανακοινώσεις που είχαν κάνει την περασμένη εβδομάδα η Citigroup και η JPMorgan.

Ο επικεφαλής της Fed δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι, εάν η κυβέρνηση καταφέρει να σταθεροποιήσει τις χρηματοοικονομικές αγορές, η οικονομία θα επεκταθεί το 2010.

Νωρίτερα, οι οικονομικοί αξιωματούχοι της G-20 δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν στενά για την καταπολέμηση της κρίσης.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner, δήλωσε ότι σύντομα θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες του προγράμματος βοήθειας των τραπεζών να «καθαρίσουν» τα τοξικά ενεργητικά τους.

Η American International Group κερδίζει 18%. Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι πλήρωσε πάνω από 100 δισ. δολ. εκ των κεφαλαίων διάσωσης σε διεθνείς τράπεζες και αμερικανικές πολιτείες. Η AIG εμπλέκεται σε διαμάχη όσον αφορά τις πληρωμές bonus σε εργαζομένους του βραχίονα που ήταν κατά κύριο λόγο «υπεύθυνος» για την παρα λίγο κατάρρευση του οίκου.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 2,03%, ο DAX 1,49% και ο CAC 2,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v