Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτη ανοδική συνεδρίαση στη Wall

Πέμπτη ανοδική συνεδρίαση στη Wall, χάρη σε «κοκτέιλ» ειδήσεων όπως η δήλωση Bernanke για πιθανή λήξη της ύφεσης φέτος και οι ανακοινώσεις των Barclay΄s για «εύρωστο» ξεκίνημα & FASB για ελαστικότητα στο mark-to-market.

Την πέμπτη συνεχόμενη κερδοφόρο συνεδρίαση καταγράφει η Wall Street, χάρη σε ένα «κοκτέιλ» ευνοϊκών ειδήσεων που περιλαμβάνει την δήλωση του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ ότι η ύφεση ίσως λήξει φέτος, της Barclay΄s για «εύρωστο» ξεκίνημα στο 2009 και της επιτροπής FASB για ελαστικότητα στην εφαρμογή του mark-to-market.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 2,04% στις 7.371 μονάδες, ο S&P 2,1% στις 772 μονάδες, και ο Nasdaq 0,38% στις 1.436 μονάδες. Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 2,94%, ο DAX 2,3% και ο CAC 3,18%.

Η βρετανική τράπεζα Barclays (+19%) ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις της έχουν καλή εμφάνιση μέχρι στιγμής στο 2009, κάτι ανάλογο με τις ανακοινώσεις που είχαν κάνει την περασμένη εβδομάδα η Citigroup και η JPMorgan.

Ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι, εάν η κυβέρνηση καταφέρει να σταθεροποιήσει τις χρηματοοικονομικές αγορές, η οικονομία θα επεκταθεί το 2010. Νωρίτερα, οι οικονομικοί αξιωματούχοι της G-20 δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν στενά για την καταπολέμηση της κρίσης.

Επιπλέον, η επιτροπή που είναι επιφορτισμένη με τον καθορισμό των λογιστικών στάνταρ, ανακοίνωσε ότι προτείνει ελαστικοποίηση των ρυθμίσεων mark-to-market, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες αύξησης στις πραγματικές αξίες κατά την καταγραφή του α΄τριμήνου 2009 για τις αμερικανικές επιχειρήσεις και τράπεζες.

Οι τραπεζικοί τίτλοι ενισχύονται επί έκτη συνεδρίαση στην Wall Street –το μεγαλύτερο διάστημα σε δύο έτη και πλέον.

Η Citigroup ενισχύεται 31% και η Bank of America 12%.

Η μετοχή της General Electric κερδίζει 4,1% κατόπιν δήλωσης της UBS, ότι δεν πιθανολογούνται επιπλέον «δυσοίωνοι καταλύτες» για την εταιρία.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v