Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση Wall, παρά την Alcoa

Θετική αντίδραση εμφανίζει η Wall κατόπιν 4 πτωτικών συνεδριάσεων, παρά την «κακή αρχή» της Alcoa στα αποτελέσματα δ’ τριμήνου και την διολίσθηση των τιμών πετρελαίου και μετάλλων. Πιέσεις σε Ευρώπη και Ασία.

Προσπάθεια αντίδρασης καταβάλλει το αμερικανικό χρηματιστήριο κατόπιν τεσσάρων πτωτικών συνεδριάσεων, παρά την «κακή αρχή» της Alcoa στα αποτελέσματα δ’ τριμήνου και την διολίσθηση των τιμών πετρελαίου και μετάλλων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,38% στις 8.505,75 μονάδες, ο S&P υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 869 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει 0,48% στις 1.546 μονάδες.

Στην ανάκαμψη συνεισφέρει και ο ενεργειακός κλάδος, που ακολουθεί την θετική αντίδραση των τιμών του πετρελαίου κατόπιν έξι πτωτικών συνεδριάσεων.

Η μετοχή της Alcoa υποχωρεί 1,5% κατόπιν ανακοίνωσης των πρώτων τριμηνιαίων ζημιών της σε έξι χρόνια. Ο μεταλλευτικός κολοσσός των ΗΠΑ είναι, παραδοσιακά, η πρώτη μεγάλη επιχείρηση σε ΗΠΑ και Ευρώπη που δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα κερδοφορίας τριμήνου.

Στα μεγέθη για το δ΄τρίμηνο 2008, που ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, εμφανίστηκαν καθαρές ζημίες 1,19 δισ. δολ. και η εταιρία προειδοποίησε ότι η αδυναμία θα συνεχιστεί και το 2009.

Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές περιμένουν ότι οι εταιρίες του S&P 500 σημείωσαν μείωση κερδοφορίας 20% κατά το κρίσιμο τελευταίο τρίμηνο.

Η μετοχή της Citigroup διολισθαίνει 8% καθώς εξακολουθούν οι ανησυχίες για τα αποτελέσματά της.

Οι τιμές των μετοχών σε Ασία και Ευρώπη σημειώνουν την μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου μήνα, εξαιτίας κυρίως των πιέσεων από πετρέλαιο και μέταλλα.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,84%, ο DAX 1,56% και ο CAC 1,89%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v