Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ώθηση στη Wall Street

Σημαντικά κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, με τράπεζες και αυτοκινητοβιομηχανίες να ηγούνται τις αντίδρασης, εν μέσω τριμήνων και οικονομικών στοιχείων. Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Σημαντικά κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, με τους τραπεζικούς τίτλους και τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ηγούνται τις αντίδρασης, εν μέσω σειράς αποτελεσμάτων και οικονομικών στοιχείων.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά έκλεισε με κέρδη, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα αποτελέσματα των Boeing και Ambac.

Στη σημερινή συνεδρίαση, τα αποτελέσματα α’ τριμήνου παραμένουν στο επίκεντρο, με την εικόνα από το μέτωπο της οικονομίας να βελτιώνει κάπως το κλίμα, εν όψει και της αναμενόμενης μείωσης επιτοκίων από τη Fed την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η αμερικανική κεντρική τράπεζα ενδέχεται να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης την Τετάρτη και μετά να παραμείνει στο περιθώριο.

Εν τω μεταξύ, πτώση 0,3% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών το Μάρτιο στις ΗΠΑ, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,1%, καθώς επιβαρύνθηκαν από την απεργία στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ωστόσο, η υποχώρηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας σε χαμηλά 2 μηνών ισχυροποιεί τα σενάρια περί βελτίωσης της οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα από το β’ τρίμηνο.

Στην αγορά, ισχυρά κέρδη εμφανίζουν οι τραπεζικοί τίτλοι, οι οποίοι δέχτηκαν σημαντικές πιέσεις το τελευταίο διάστημα, εν μέσω αρνητικών εκπλήξεων στα αποτελέσματα α' τριμήνου.  

Κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της Apple μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών κατά 36%, αν και η εταιρία εξέδωσε συντηρητικές προβλέψεις για το β’ τρίμηνο.

Σημαντική ώθηση για τη μετοχή της Ford μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων α’ τριμήνου, που σηματοδότησε και την επιστροφή της στην κερδοφορία.

Πτώση άνω του 8% για τη Whirpool μετά τη μείωση των εκτιμήσεων για τα μεγέθη 2008.

«Βουτιά» 12% για τον τίτλο της Starbucks μετά την προειδοποίηση κερδοφορίας που εξέδωσε για το β’ τρίμηνο και το 2008.

Πτώση 4% για τη μετοχή της Amazon, με τους επενδυτές να απογοητεύονται από τα στάσιμα περιθώρια κερδοφορίας της εταιρίας.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.893 μονάδες με άνοδο 1,02%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,05%, στις 2.430 μονάδες. Κέρδη 0,88% για τον S&P, στις 1.392 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 0,54% στις 6.050,70 μονάδες, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να ενισχύεται κατά 0,39% στις 6.821,32 μονάδες και τον CAC 40 στο Παρίσι να κλείνει με απώλειες 0,31% στις 4.929,55 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v