Αποκομίζουν τα κέρδη στη Wall (update)

Γρήγορα εξανεμίστηκαν τα υψηλά κέρδη που καταφράφηκαν στην αμερικανική αγορά ύστερα από την ανακοίνωση των ιδιαίτερα θετικών στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη. Σε αρνητικό έδαφος και οι ευρωαγορές.

Γρήγορα εξανεμίστηκαν τα υψηλά κέρδη που καταφράφθηκαν στην αμερικανική αγορά ύστερα από την ανακοίνωση των ιδιαίτερα θετικών στοιχείων για την καταναλώτική εμπιστοσύνη, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης. Σε αρνητικό έδαφος και οι ευρωαγορές.

Επιπλέον, ενδιαφέρον υπάρχει και σε μεμονωμένες μετοχές εταιριών που ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους.

Συγκεκριμένα, η χημική DuPont ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τριμήνου ανήλθαν στα 67 σεντς ανά μετοχή, έναντι των ζημιών του προηγουμένου έτους, αλλά και 7 σεντς υψηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Απρίλιο εκτινάχθηκε στο 81 από το 62,5 του Μαρτίου, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση μόλις στο 69,8.

Νωρίτερα, η Ericsson και η Alcatel ανακοίνωσαν μείωση των πωλήσεων, ενώ η πρώτη έκανε γνωστή την πρόθεσή της για νέες απολύσεις.

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές της McDonalds, καθώς η Salomon Smith Barney αναβάθμισε τη μετοχή της σε in-line από underperform. Αντίθετα, πτωτικές τάσεις περί το 2% καταγράφουν οι μετοχές των Altria, Exxon Mobil και General Motors.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 8460,41 μονάδες με πτώση 0,13% ενώ και ο S&P υποχωρεί κατά 0,09% στις 913,06 μονάδες. Ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,22% στις 1465,06 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v