Το ΑΕΠ α΄ τριμήνου πιέζει τη Wall

Πτωτικά κινείται η Wall, με τον Dow να καταγράφει τριψήφιες απώλειες μονάδων, καθώς οι επενδυτές ”αγνόησαν” τα ευνοϊκά macro στοιχεία για το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Michigan και επικέντρωσαν την προσοχή τους στο χαμηλότερο των εκτιμήσεων ρυθμό ανάπτυξης που εμφάνισε η οικονομία των ΗΠΑ στο α’ τρίμηνο.

Πτωτικά κινείται η Wall, με τον Dow να καταγράφει τριψήφιες απώλειες, καθώς οι επενδυτές ”αγνόησαν” τα ευνοϊκά macro στοιχεία για το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Michigan και επικέντρωσαν την προσοχή τους στην ανακοίνωση του χαμηλότερου, του αναμενόμενου, ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ των ΗΠΑ για το α’ τρίμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ των ΗΠΑ για το α’ τρίμηνο του έτους ήταν 1,6%, αρκετά χαμηλότερα από το 2,3% που προέβλεπαν οι αναλυτές και κατά 0,2% αυξημένος σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2002.

Ωστόσο, θετικά ήταν τα μακροοικονομικά στοιχεία σχετικά με το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Michigan, ο οποίος ανήρθε στις 86 μονάδες για τον τρέχοντα μήνα, σε σχέση με τις 84,7 μονάδες που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Πτωτικά κινείται το σύνολο σχεδόν των εταιριών κατασκευής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων μετά την υποβάθμιση του κλάδου σε ”underweight” από ”market weight” στην οποία προχώρησε η SSSB , με τους τίτλους της Intel, της AMD και της Lucent να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Απώλειες καταγράφουν και η μετοχή της Ford Motor Co., αφού η UBS υποβάθμισε τη μετοχή της από ”neutral” σε ”reduce”.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Amazon.com Inc, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι για το πρώτο τρίμηνο του έτους παρουσίασε ζημιές μικρότερες του αναμενόμενου ενώ αναθεώρησε επί τω βελτίω και τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

Πτώση καταγράφει ο Dow Jones διαμορφούμενος στις 8.318 μονάδες και το -1,44%. Ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 1,41% στις 1.436 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται στις 900,22 μονάδες, μειωμένος κατά 1,23%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v